ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριος γιατρός: «Θα είμαι στο πλευρό της Τζωρτζίνας, πάντα»

Νέα πυρά από Κούγια

Στις 08:40 το πρωί της Τρίτης (25.04.2023) έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, συνεχίζεται με την εξέταση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κούγιας σε Ηλιάδη: Γιατί συνοδεύεστε από δικηγόρο;

Πρόεδρος σε Ηλιάδη: Δεν χρειάζεται να απαντήσετε, η ερώτηση δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Κούγιας σε Πρόεδρο: Θέλω να αναδείξω την πραγματική προσωπικότητα του μάρτυρα.

Κούγιας σε Ηλιάδη: Πόσοι εντατικολόγοι υπάρχουν στο Ρίο;

Ηλιάδης σε Κούγια: Πέντε [τους κατονόμασε].

Κούγιας σε Ηλιάδη: Πού βρισκόσασταν εσείς όταν υπήρξε κλήση από το Καραμανδάνειο για ένα σημαντικό περιστατικό; «Μια μονάδα εντατικής από το Καραμανδάνειο προς ΜΕΘ Παίδων, κανονίστηκε η μεταγωγή».

Ηλιάδης σε Κούγια: Βρισκόμουν στην οικεία μου. Τους είπα να ετοιμαστούν και ότι πηγαίνω, όπως κάνω πάντα. Πρέπει να ήταν μισή ώρα πριν από την εισαγωγή του παιδιού, η οποία έγινε περίπου στις 8:30.

Ο Αλέξης Κούγιας εξηγεί ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα εάν εξετάσει κανείς τον χρόνο που το Καραμανδάνειο ειδοποίησε για το παιδί, τον χρόνο ανάνηψης, και τον χρόνου που έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ.

Κούγιας σε Ηλιάδη: Αυτό που συνέβη στην Τζωρτζίνα ήταν αιφνίδιο;

Ηλιάδης: Ναι.

Κούγιας: Γιατί έχει σημασία ο χρόνος της ανανήψεως;

Ηλιάδης: Έχει να κάνει με την πρόγνωση της θνητότητας και πολλούς σημαντικούς παράγοντες. Μια αιφνίδια κατάρρευση ενός παιδιού, δηλαδή σταματάει η καρδιά και η λειτουργία της, η παροχή οξυγόνου, ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει, λιποθυμά το άτομο κ.λπ… αν επέμβουμε άμεσα σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επανέλθει ο ασθενής.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας διάβασε μιαν ανακοίνωση της Εθνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ρώτησε τον δρ. Ηλιάδη εάν συμφωνεί με αυτήν.

Ηλιάδης: Ναι, συμφωνώ. Το φιλί της ζωής μπορεί να συμβάλει σε μια διάσωση κατά 16%. Το πιο σημαντικό στην καρδιακή ανακοπή είναι ν’ αρχίσουν θωρακικές συμπιέσεις. Υπάρχει αρκετό, πλούσιο οξυγόνο στον οργανισμό.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια μικρή διακοπή της διαδικασίας.

Προτού ξεκινήσει η δίκη, ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου στο Ρίο δήλωσε ότι «οι παιδικές καρδιές δεν πωλούνται, δωρίζονται».

«O Αλέξης Κούγιας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά “έφυγαν” είτε από φυσικά αίτια είτε από ιατρικά λάθη», προσέθεσε ο θεράπων ιατρός της Τζωρτζίνας.

«Θα είμαι στο πλευρό της Τζωρτζίνας, πάντα», τόνισε ο ίδιος. Ειδικότερα, ο δρ. Ηλιάδης είπε: «Ήρθα εδώ για να καταθέσω τον καθαρά ιατρικό μου λόγο. Θα συνεχίσω να είμαι η “φωνή” της Τζωρτζίνας και του κάθε παιδιού».

Απαντώντας στις αιτιάσεις για εμπόριο οργάνων, απάντησε πως: «Οι καρδιές των παιδιών δεν πωλούνται, αλλά δωρίζονται», τονίζοντας ότι «το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί το τι ακριβώς συνέβη κατά την επίμαχη περίοδο που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».

Οι δηλώσεις του δρ. Ηλιάδη:

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας για τον δρ. Ηλιάδη και τους θεράποντες ιατρούς ότι:

«Διακρίνεται για τον ποιητικό του λόγο. Και όσοι γιατροί έχουν έλθει έως τώρα, μου δίνουν την εντύπωση ότι διαβάζουν ένα συγκεκριμένο ποίημα».

Παράλληλα, ο ποινικολόγος είπε πως: «Ο κ. Ηλιάδης, παρότι μάρτυρας, προσέρχεται στο δικαστήριο με τρεις δικηγόρους».

Οι δηλώσεις του κ. Κούγια:

Όσον αφορά στη σημερινή διαδικασία, ο κ. Κουγιας θα υποβάλει ερωτήσεις στον δρ. Ηλιάδη, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση «δυο σημαντικών μαρτύρων».

Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι και τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από φυσικό θάνατο ή από ιατρικά λάθη.

Η συνέχεια δίνεται εντός της δικαστικής αίθουσας, όπου ο Αλέξης Κούγιας, προτού ξεκινήσει την εξέταση του μάρτυρα, σχολίασε στο δικαστήριο για την υπόθεση της Τζωρτζίνας:

«Ο Χασαπόπουλος είπε για “πολλά σάλια” στην Τζωρτζίνα και “δυσκολία διασωλήνωσης”. Αλλά αυτό δεν αναφέρεται στο ιστορικό νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Δεν φαίνεται πουθενά για σιελόρροια Τζωρτζίνας. Είναι ψευδής και τεχνηέντως ειπωμένη η μαρτυρία του Χασαπόπουλου.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έχει υποβάλει αίτημα διαβίβασης των πρακτικών στην εισαγγελία, για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδορκίας, και σε αυτήν την περίπτωση η εισαγγελία να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη μήνυση εναντίον του αναισθησιολόγου Ιωάννη Χασαποπουλου.

«Ο Ηλιάδης ήταν στο σπίτι του και είπε ότι χρειάστηκε ένα λεπτό για την διασωλήνωση και μετά άλλο ένα λεπτό για τον απινιδωτή και συνολικά λένε για 8 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η ΚΑΡ.Π.Α. Αλλά ο Δασκαλάκης λέει ότι έκανε 10 λεπτά για να ‘ρθει στο νοσοκομείο και δεν είχε έρθει ο γιατρός και μαζί με την διαδικασία διασωλήνωσης και απινιδωτή… σύνολο 25 λεπτά, σίγουρα», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

Στη συνέχεια, μπήκε στη δικαστική αίθουσα ο Μάνος Δασκαλάκης και ξεκίνησε η εξέταση του δρ. Ηλιάδη από τον κ. Κούγια.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση