ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κούγιας: Θα μπορούσαμε να έχουμε νέα υπόθεση Μαντλίν

Δεν αποκλείω εμπλοκή κι άλλων προσώπων στην υπόθεση της Μαρκέλλας

Η διάσταση που πήρε στα ΜΜΕ η απαγωγή της Μαρκέλλας στην Θεσσαλονίκη, βοήθησε στο να μην καταλήξουμε «σε μία νέα υπόθεση Μαντλίν», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε πως η δημοσιότητα της υπόθεσης με το που έγινε γνωστή η απαγωγή της, πιθανόν να γλίτωσε από χειρότερη κατάληξη την 10χρονη μαθήτρια.

«Θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία νέα υπόθεση Μαντλίν αν δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα η απαγωγή της. Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της Μαρκέλλας, αν και δεν έπρεπε να γίνει, είναι αυτή που της έσωσε την ζωή. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Κούγιας: Δεν αποκλείω εμπλοκή κι άλλων προσώπων

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως θα ζητηθεί «πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο της κατηγορούμενης καθώς θέλουμε να δούμε το κοινωνικό περιβάλλον της και τις κοινωνικές συνδέσεις πριν και κατά την διάρκεια του εγκλήματος». Σημείωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Το θεωρώ πιθανό γιατί από την πρώτη στιγμή επαναλαμβάνει συνεχώς πως είναι μόνη της στην υπόθεση, σαν να θέλει κάποιοι να το ακούσουν», είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε τα σενάρια παιδικής πορνογραφίας πίσω από την υπόθεση.

«Την έβαψε, την φωτογράφησε και της έδωσε ναρκωτικά. Αυτό δείχνει εμπειρία… Ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά στον οργανισμό, κάτι που δίνει την δυνατότητα να επεκταθεί το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο.

Οταν διοχετεύεις σε μωρό παιδί σκληρά ναρκωτικά, περνά από το μυαλό σου ότι μπορεί να δώσεις λάθος δόση και να σκοτωθεί», σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας, τονίζει πως υπάρχει βιασμός «όταν προσπαθείς με οποιονδήποτε τρόπο να ικανοποιήσεις την διαστροφή σου εις βάρος ενός ατόμου. Όχι μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν ίχνη βιασμού. Τα ίχνη βρίσκονται όταν αντιστέκεται το θύμα». Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές για να διαπιστωθεί αν έχει διασωθεί μέρος του υπολογιστή της κατηγορούμενης, που θα μπορέσει να δώσει περισσότερο φως στις ενέργειές της. Η όλη διαδικασία, όπως είπε, μπορεί να πάρει δύο μήνες.

Αδερφός Μαρκέλλας: Υπήρχε κι άλλος στο διαμέρισμα της απαγωγής

Την αίσθηση πως πίσω από την υπόθεση της απαγωγής κρύβεται κι άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα, που εξέφρασε ο κ. Κούγιας, υποστηρίζει και ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας. Ο αδερφός της, μιλώντας χθες στα ΜΜΕ, είπε πως η αδερφή του γνωρίζει πολλά και τόνισε πως δεν ήταν μόνη της στο διαμέρισμα όπου κρατούνταν.

«Η Μαρκέλλα ξέρει πολλά. Όσο περνάνε οι μέρες έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί σέβομαι την έρευνα. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα μόνο. Η Μαρκέλλα δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα με αυτήν την γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι εύκολο για την αδερφή μου να είναι μέσα στο νοσοκομείο. Σαν παιδάκι με ρωτάει γιατί παραμένει μέσα ενώ δεν είναι άρρωστη. Αν οι αρχές κρίνουν ότι πρέπει να μείνει κι άλλο νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μένω μαζί της τα βράδια. Να νιώσει την οικογενειακή ηρεμία που έχει ανάγκη», πρόσθεσε.

Η ταυτότητα της 33χρονης κατηγορούμενης- Τι είπε στην απολογία της
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έδωσε χθες το βράδυ στην δημοσιότητα, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της 33χρονης κατηγορούμενης. Πρόκειται για την Ειρήνη Μούρθου, γεννηθείσα το 1987.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών της 33χρονης, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X