ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Ουρές χιλιομέτρων στη Νότια Κορέα για μία μάσκα (vid)

Δείτε το βίντεο

Aτελείωτες ουρές σχηματίζουν Νοτιοκορεάτες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, περιμένοντας με ιώβεια υπομονή έξω από καταστήματα να έρθει η σειρά τους για να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες στην πόλη Νταεγκού.

Ένα drone καταγράφει το σκηνικό, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι πολίτες κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, έξω από σούπερ μάρκετ στην Νταεγκού θεωρώντας ότι, με την αγορά μιας χειρουργικής μάσκας, θα προστατευτούν από την εξάπλωση του κορωνοιού που εξαπλώνεται ραγδαία εντός κι εκτός της Κίνας.

Πλέον, η Νότιος Κορέα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, με τις αρχές να τα υπολογίζουν σε 830.

Μέχρι στιγμής, οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στην ασιατική χώρα.

Όπως αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα «Maeil Shinmun» παραθέτοντας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την τεράστια ζήτηση των πολιτών για τις μάσκες, περισσότερα από τα 140 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν σήμερα στην πόλη Νταεγκού . Πρόκειται για την πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, μέσα σ΄ένα 24ωρο, τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 231.

Η Νότιος Κορέα αντιμετώπισε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας καταγράφηκαν περισσότερα από 700 νέα κρούσματα .

Οι περισσότεροι ασθενείς συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Ιησού» στην πόλη Νταεγκού, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X