ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Η χώρα που ξεπέρασε την Ιταλία σε νεκρούς

Πάνω από 20.500 οι νεκροί

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν το Σάββατο 1.920 νέους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, μία ελαφρά κάμψη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του Παν/μιου Johns Hopkins.

Στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου είχαν καταγραφεί 2.108 θάνατοι στις ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πλέον 20.506 κι αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με το ίδιο παν/μιο.

Αλλά και στην Ιταλία, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 20.000 -19.468 έως χθες-, με τον πληθυσμό της να γογγύζει εν μέσω της εβδομάδος του Πάσχα από τον αυστηρό περιορισμό εξόδου. Στην Απουλήια περίπου 200 πιστοί μη αντέχοντας πια, παραβίασαν σήμερα την καραντίνα και προσήλθαν για να προσευχηθούν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Λάμις.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι «όταν αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν και γονάτισαν να προσευχηθούν μπροστά στην Παρθένο».

Ο δε ιερέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε «να τον σταυρώσουν αυτόν», σύμφωνα τα τοπικά μέσα. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τη μάχη κατά της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε πως «δεν είμαστε στο τέλος του τούνελ, αντίθετα η έξοδος είναι ακόμη μακρικά, και σας εκλιπαρώ να μείνετε σπίτια σας και να είσθε προσεκτικοί».

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X