ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατέρρευσαν τα αδέλφια του Αντώνη - «Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά»

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό σου χαμόγελο»

Aπέραντη θλίψη αλλά και απέραντη οργή για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του επικρατούσαν στο τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Καργιώτη που δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κηδεία έγινε από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, με τα αδέλφια του να καταρρέουν, και τη συγκίνηση να κυριεύει άπαντες όταν ξεκίνησαν να εκφωνούνται οι επικήδειοι κατά τη διάρκεια της κηδείας του 36χρονου.

Πλήθος κόσμου είχε καταφθάσει για να απευθύνει το ύστατο «χαίρε» στον αδικοχαμένο Αντώνη. Αμέσως μετά την τέλεση της κηδείας ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, εξεφώνησε τον επικήδειό του, κάνοντας λόγο για όλα τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που ανέδειξε ο θάνατος του 36χρονου.

«Έζησε αθόρυβα αλλά "έφυγε" εκκωφαντικά»

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά "έφυγε" εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί, γιατί ήξερε ότι, εκεί όπου θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό σου χαμόγελο»

Νωρίτερα, ο μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, που ιερούργησε στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη, μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος του εκλιπόντος.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το δικό του χαμόγελο, την καλοσύνη και την αγάπη που είχε για τον κόσμο και τα παιδιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο προστάτευε τους νέους ανθρώπους προειδοποιώντας τους και λέγοντας στους γονείς τους να προσέξουν κάποια πράγματα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος βοήθησε όποιον είχε ανάγκη χωρίς να έχει τόσες δυνατότητες.

 Από τη θέση αυτή, ως εκκλησία, θα προσευχόμαστε πάντα για τον αδερφό μας που αναχωρεί σήμερα στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα κατά την ημέρα που εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη θεομητορική εορτή, την εορτή της γεννήσεως της Παναγίας και αυτή τη χαρά που προσέφερε η μητέρα του Κυρίου μας σε όλους μας, να γεμίσει και τις καρδιές των αδερφών, των συγγενών, των φίλων και όλων για την απώλεια του δικού μας Αντωνίου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

«Μοιραζόταν με άλλα παιδιά που είχαν ανάγκη τη βοήθεια που του δίναμε»

Ο εφημέριος του ναού π. Γιώργης Τζάβλας μίλησε στο Creta24 για τον Αντώνη που «μεγάλωσε στα σκαλιά της εκκλησίας».

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι. Είναι πνευματικό μου παιδί, μεγάλωσε εδώ στη γειτονιά μας. Σχεδόν κάθε μέρα συναντιόμασταν, κάθε μέρα μάς καλωσόριζε και τον καλωσορίζαμε. Μου έλεγε ''γεια σου πάτερ''», ανέφερε συγκινημένος.

«Όλο τον κόσμο γνώριζε και έκανε και πράξεις που θα τις γνωρίσουμε πολύ αργότερα. Παρόλο που η οικογένειά του βρισκόταν σε εμπερίστατη κατάσταση, μου έλεγαν από τη μονάδα φροντίδας μητρότητας της οποίας είμαι πρόεδρος, ότι όταν στο παιδί έδιναν κάτι για να το μοιραστεί με την οικογένειά του εκείνο πήγαινε κατευθείαν και το μοίραζε με άλλα παιδιά που είχαν ανάγκη», σημείωσε ο π. Γιώργης.

Κατέρρευσαν τα αδέλφια του

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν ο αδερφός του 36χρονου, που μόλις μπήκε στον ναό λύγισε μπροστά στη θέα του νεκρού Αντώνη. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα λιποθυμικό επεισόδιο είχε και μια αδερφή του αδικοχαμένου άνδρα, η οποία επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση