ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατέρρευσαν Ισραηλινοί βουλευτές - Είδαν βίντεο από την επίθεση της Χαμάς

«Όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός δολοφονημένου μωρού, αναγκάστηκα να φύγω»

Μπορεί εδώ και εβδομάδες να έχουν δει ντοκουμέντα από τις φρικιαστικές επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, να έχουν διαβάσει ρεπορτάζ και να έχουν συνομιλήσει με επιζώντες, αλλά οι βουλευτές της Κνεσέτ λύγισαν μπροστά στις εικόνες φρίκης από το μακελειό.

Την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός έδειξε στους βουλευτές ένα 45λεπτο βίντεο με το πογκρόμ της 7ης Οκτωβρίου, αλλά οι εικόνες ήταν τόσο σκληρές, που πολλά μέλη της Κνεσέτ ξέσπασαν σε κλάματα.

Οι IDF έδειξαν στους βουλευτές εικόνες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, γιατί ήταν απίστευτα σκληρές: πλάνα που είχαν καταγραφεί από κάμερες ενσωματωμένες στα ρούχα των τρομοκρατών της Χαμάς, από κάμερες ασφαλείας, κινητά τηλέφωνα και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν ντοκουμέντα των εγκλημάτων της Χαμάς, που δολοφόνησε πάνω από 1.400 Ισραηλινούς και πήρε πάνω από 240 ακόμη ως ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί βουλευτές δεν άντεξαν και εγκατέλειψαν κλαίγοντας την αίθουσα. Κάποιοι κατέρρευσαν μετά την προβολή του βίντεο και συνάδελφοί τους έσπευσαν να τους αγκαλιάσουν και να τους παρηγορήσουν. Μια βουλευτής σωριάστηκε λιπόθυμη, ενώ στο κτίριο της Κνεσέτ κλήθηκαν τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι.

«Τα κατάφερα και έμεινα μέχρι το τέλος. Αντίκρισα τον απόλυτο τρόμο, αλλά, όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός δολοφονημένου μωρού, αναγκάστηκα να φύγω. Η εικόνα αυτή θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στα βάθη της ψυχής μου», είπε η βουλευτής Νάαμα Λαζίμι.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το περιεχόμενο του βίντεο, ούτε για τα συναισθήματά μου. Μία φράση μόνο: Δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν θα συγχωρήσω ποτέ», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής Βλαντίμιρ Μπελιάκ.

Ο συνάδελφός του Μιχάλ Βάλντινγκερ μίλησε για τον όχλο των Παλαιστινίων που μετείχαν μαζί με τους τρομοκράτες της Χαμάς στη στυγερή δολοφονία των Ισραηλινών: «Πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί οι “αμέτοχοι” που συμμετείχαν σε αυτή τη βαρβαρότητα, που έπιναν κόκα-κόλα και διασκέδαζαν σκοτώνοντας μικρά παιδιά».

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από την ανάκριση μέλους της Χαμάς που ομολογεί τη δολοφονία Ισραηλινών παιδιών. Σε αυτό, ο Ομάρ Αμπού Ρούσα, μέλος της μονάδας καταδρομέων «Νούχμπα» της Χαμάς, περιγράφει πώς ο ίδιος και ένας άλλος τρομοκράτης άκουσαν τις κραυγές παιδιών που προέρχονταν από ένα καταφύγιο. «Πυροβολήσαμε το δωμάτιο ασφαλείας», λέει ο τρομοκράτης. «Πυροβολήσαμε στην πόρτα, μέχρι που δεν ακούγαμε άλλον θόρυβο». Όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά ήταν νεκρά, απάντησε καταφατικά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση