ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταιγιστικές εξελίξεις: Αυτές είναι οι νέες καταγγελίες για Γεωργούλη (vid)

Άγνοια δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, αφού είναι ζήτημα ωρών ή λίγων ημερών να δουν το φως της δημοσιότητας και νέες καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπάρχουν και άλλες αναφορές εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με εσωτερικό έλεγχο και αρχειοθετήθηκαν.

Οι νέες καταγγελίες φέρονται να αφορούν:

- Εργασιακό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση σε εργαζόμενη στο γραφείο του,

- Ξυλοδαρμό ασκούμενης στο γραφείο του,

- Ενόχληση στον εργασιακό χώρο άνδρα μόνιμου υπαλλήλου.

Η ασκούμενη φωτογράφος και ο υπεύθυνος του γραφείου του Γεωργούλη

Όπως αναφέρει το Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά και σε μία κοπέλα η οποία βρέθηκε στο γραφείο του προκειμένου να κάνει την πρακτική της άσκηση.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, όταν εγκατέλειψε την πόλη και το γραφείου του, μετά από φήμες που την ήθελαν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ευρωβουλευτή. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει τότε στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, φέρεται να είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον κ. Γεωργούλη εκτός Ευρωκοινοβουλίου σε κάποιον άλλο χώρο, και άσκηση σωματικής βίας από τον ίδιο. Η ίδια φέρεται να είχε πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, εντούτοις το θέμα δεν προχώρησε, και η ίδια δεν έκανε επίσημη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η ίδια φέρεται να είχε τον ρόλο φωτογράφου σε συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία.

Φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με δύο δικηγόρους στην Ελλάδα προκειμένου να δει τι μπορεί να κάνει κι αν μπορεί και η ίδια να καταθέσει επίσημη καταγγελία. Είναι ωστόσο τρομοκρατημένη, από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα με την υπόθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, της Ελένης Χρονοπούλου, της οποίας τα προσωπικά στοιχεία διέρρευσαν κάτι που φοβάται να συμβεί με την ίδια. Μένει να δούμε αν θα κάνει την επίσημη καταγγελία τις επόμενες ώρες ή όχι.

Μαζί με την κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, έφυγε την ίδια περίοδο και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε φέρει την ασκούμενη στις Βρυξέλλες.

Ο συγκεκριμένος άνδρας κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του και εργασιακό bullying από την πλευρά του ευρωβουλευτή. Επίσης είχε καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία μπήκε στο αρχείο. Και εκείνος έφυγε από το γραφείο του κ. Γεωργούλη, και με μακρά αναρρωτική άδεια.

Γενικά όλα αυτά τα χρόνια ο ευρωβουλευτής είχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες έχουν φύγει πολλοί, και γιατί ήταν δυσαρεστημένοι, αλλά και γιατί ο ίδιος ο ευρωβουλευτής επέλεγε να προσλαμβάνει ασκούμενους με πολύ βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, κάτι που είχε προκαλέσει ενοχλήσεις.

Οι καταγγελίες των δύο δεν έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, νομική μορφή.

Υπάρχει και τρίτη περίπτωση που αφορά γυναίκα η οποία αναμένεται να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα υποστηρίζει πως έχει στοιχεία εις βάρος του. Ωστόσο, τότε έκανε απλή αναφορά και δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Η γυναίκα φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της και για το αν θα πρέπει τώρα να προβεί σε καταγγελίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, οι φήμες που κυκλοφορούσαν το καλοκαίρι του 2022 ήταν για άλλη κοπέλα και όχι για την Ελένη Χρονοπούλου.

Άγνοια δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης

Στο μεταξύ, αθώος και με πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των βαρύτατων καταγγελιών, δηλώνει ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής.

"Ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή δικαστική ή άλλη προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή που του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο", δήλωσε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μάλλα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X