ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καπιτώλιο – Κάθονταν όπου έβρισκαν, χάζευαν το κτίριο, έτρωγαν πίτσες (pics)

Πρωτόγνωρες εικόνες από τα μέλη της Εθνοφρουράς

Πριν από μία εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε μια βίαιη εξέγερση στο Καπιτώλιο. Και χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων τον «τιμώρησε».

Η ασφάλεια του Καπιτωλίου επικρίθηκε έντονα κατά την διάρκεια των ταραχών που άφησαν πίσω τους 5 νεκρούς, αλλά ήταν απολύτως σαφές ότι θα υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να συμβεί κάτι αντίστοιχο κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

 
 
 

 

Η ασφάλεια ήταν εξαιρετικά ενισχυμένη χθες σε όλο το Καπιτώλιο, με οδοφράγματα να στήνονται σε απόσταση πολλών τετραγώνων από το κτίριο και τους αξιωματούχους της εθνικής φρουράς να βεβαιώνονται για οποιονδήποτε προσπαθούσε να εισέλθει στην περίμετρο.

Μέσα στο κτίριο, η αντίθεση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Αντί για έναν θυμωμένο όχλο – όπως στα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης – υπήρχαν παντού μέλη του προσωπικό της Εθνοφρουράς.

Όπως σημειώνει στις αναρτήσεις του ο πολιτικός συντάκτης της Huffington Post, Ιγκόρ Μπόμπιτς, οι σκηνές ήταν «εντυπωσιακές». Μάλιστα, ένας από τους στρατιώτες, του είπε βλέποντας το σκηνικό πως είναι για τα βιβλία ιστορία. «Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο τα τελευταία 160 χρόνια, από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου» είπε προσθέτοντας πως την τελευταία φορά που στρατιώτες προστάτευσαν το Καπιτώλιο, ήταν κατά την διάρκεια της διοίκησης του προέδρου Αβραάμ Λινκολν.

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες από τα μέλη της Εθνοφρουράς εντός του Καπιτωλίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X