ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισπανία: Πέρασε και επίσημα σε κρούσματα την Ιταλία

Άλλοι 809 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες

Η πανδημία του κορωνοϊού βρήκε απροετήμαστη την Ισπανία η οποία δυστυχώς μετά την Ιταλία έγινε η δεύτερη χώρα της οποία το σύστημα υγείας της δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Αποτέλεσμα τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι εξ αιτίας του Covid-19 να πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Σήμερα η Ισπανία ανακοίνωσε 7.026 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 124,736 κρούσματα. Αυτό σημαίνει πως η Ισπανία πέρασε σε κρούσματα και επίσημα την Ιταλία η οποία μετρά 119,827 (εκκρεμεί η σημερινή ανακοίνωση).

Επίσης άλλοι 809 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες 24 ώρες τη μάχη με τον κορωνοϊό, φθάνοντας έτσι τις 11,744 νεκρούς.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσες, αναμένεται να επεκτείνει το lockdown όλης της χώρας μέχρι τις 26 Απριλίου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της El País. Ήδη πάντως εδώ και τρεις εβδομάδες τα μέτρα διακίνησης στην Ισπανία είναι αυστηρά και συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών στη χώρα ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Πάντως σήμερα ήταν η πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες που ο αριθμός των θανάτων ένεκα Covid-19 στην Ισπανία έπεσαν κάτω από 900, ενώ είναι επίσης ο χαμηλότερος αριθμός όλης της εβδομάδας. Αυτό ίσως αποτελεί μια κάποια ελπίδα και ένδειξη πως η καμπύλη του ιού θα ξεκινήσει να πηγαίνει προς τα κάτω. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι όντως πολύ νωρίς για να ειπωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X