ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιράν: Έτσι εντόπισαν το ελικόπτερο του Ραϊσί

Ποιοι ήταν οι άλλοι επτά επιβαίνοντες στο ελικόπτερο

Νέες λεπτομέρειες για την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου με επιβάτη τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, και άλλα έξι άτομα που συνετρίβη την Κυριακή το απόγευμα έδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Βαρζαγκάν στην βορειοδυτική επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν με την επιχείρηση για τον εντοπισμό του να καθυστερεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της πυκνής ομίχλης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης στην επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν ήταν ένα ιρανικό drone που εντόπισε το σημείο της τραγωδίας. Τελικά το ελικόπτερο εντοπίστηκε περίπου 13 ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι είχε εμπλακεί σε «περιστατικό».

Μιλώντας στο πρακτορείο Tasnim ο Σαρντάρ Ασγκάρ Αμπασκολιζαντεχ, εξήγησε ότι «λάβαμε βοήθεια από τουρκικά drones με ένα εξ αυτών να εντοπίζει ένα μαύρο σημάδι αλλά όταν οι δυνάμεις μας έφτασαν εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν ελικόπτερο. Στη συνέχεια ιρανικά drones που επίσης πραγματοποιούσαν εναέριες έρευνες τελικά αναγνώρισαν το ελικόπτερο, τράβηξαν φωτογραφίες και τις έστειλαν στο επιχειρησιακό κέντρο για να πραγματοποιηθεί η προσέγγιση και ανάσυρση των σορών».

Εκτός από τον Ραϊσί και τον Αμιραμπντολαχιάν, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Μοχάμεντ Αλί Αλεχασέμ και ο επικεφαλής της πρσωπικής φρουράς του Ιρανού προέδρου.

Νεκροί είναι επίσης ο πιλότος Σεγιέντ Ταχέρ Μοσταφαβί, ο συγκυβερνήτης του Σαχίντ Μοχσέν Νταριανούς και ο μηχανικός Μπερούζ Αλντί.

Οι σορί των οχτώ θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας μεταφέρθηκαν στην πόλη Ταμπρίζ από όπου στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη.

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X