ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Αποζημίωση - μαμούθ 29,5 εκατ.σε μοντέλο

Ο απίστευτος λόγος

Σοκαριστική παραμένει η υπόθεση της εγκεφαλικής παράλυσης της Chantel Giacalone, η οποία στις 20 Φεβρουαρίου του 2013 - και ενώ συμμετείχε σε μια επίδειξη μόδας στο Mandalay Bay South Convention Center - έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά την πρώτη μπουκιά σε επιδόρπιο παγωμένου γιαουρτιού που είχε πάνω ένα μικρό πρέτζελ με γέμιση φυστικοβούτυρου.

Όταν συνέβη το περιστατικό, μάλιστα, η Chantel είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα της στην υποκριτική, με ρόλους στο θρίλερ «The Butterfly Effect 3: Revelations» και την σειρά «Hollow Walls».

Πλέον στα 35 της, το μοντέλο και ανερχόμενη ηθοποιός είναι παραπληγική, τρέφεται μέσα από έναν σωλήνα και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια της, σύμφωνα με την Las Vegas Review-Journal.

Δεν είχαν το σωστό φάρμακο για να την σώσουν
Στη δίκη που διήρκησε τρεις εβδομάδες και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, κρίθηκε πως οι διασώστες του ασθενοφόρου απέτυχαν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα, ενώ λειτούργησαν με αμέλεια.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της, Christian Morris, η Giacalone παρέμεινε χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλό της για μερικά λεπτά, μέχρι να την αναλάβουν οι διασώστες του MedicWest Ambulance, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς κανείς τους δεν είχε την κατάλληλη επινεφρίνη, που απαιτείται σε τόσο σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Δραματική υπήρξε και η κατάθεση της φίλης της κοπέλας - η οποία, μάλιστα, της αγόρασε το επιδόρπιο - Tara Retes. Όπως σημείωσε, η Giacalone αναζήτησε άμεσα ιατρική βοήθεια, ενώ δεν θα ξεχάσει πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ είχε πρηστεί τρομερά.

«Μου έλεγε συνέχεια: "Μην με αφήσεις να πεθάνω. Δεν θέλω να πεθάνω"», ανέφερε συγκλονισμένη.

Αποζημίωση - «μαμούθ» για το άτυχο μοντέλο
Η MedicWest αρνήθηκε το σφάλμα, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο λόγω της υψηλής ευαισθησίας της Giacalone στα φυστίκια.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείστηκε και αποφάσισε πως υπήρξε αμέλεια, επιδικάζοντας το ποσό των 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση.

«Τουλάχιστον η κόρη μου έχει φροντίδα. Χαίρομαι γι' αυτό», είπε ο πατέρας της, Jack Giacalone, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Οι γονείς της φροντίζουν την Chantel σε 24ωρη βάση, ενώ είπαν πως τα χρήματα της αποζημίωσης θα διατεθούν για την μελλοντική φροντίδα της και ένα σπίτι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες της.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X