ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ιδιωτικό τζετ έφυγε από Μόσχα, πέρασε και από Κύπρο... Μαζεύει μετρητά από Τράπεζες;»

Ερωτήματα προκαλεί ανάρτηση ραδιοφωνικού ανταποκριτή που ασχολείται με τα του πολέμου

24news team

Σε ανάρτησή που έκανε στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου (26/2) ο Ιταλός ανταποκριτής και δημοσιογράφος Σέρχιο Σκαντούρα, κάνει λόγο για ιδιωτικό τζετ που αναχώρησε από την Μόσχα και ταξίδεψε σε Κύπρο, Μάλτα και Μαυροβούνιο.

Ο Σκαντούρα, στην ανάρτησή του, αφήνει αιχμές κυρίως προς την Μάλτα, ωστόσο το μπαλάκι παίρνει και τις άλλες δύο χώρες. 

Σημειώνεται ότι ο Σκαντούρα, είναι ανώτερος ανταποκριτής σε Ιταλικό μέσο και ασχολείται με θέματα της μεσογείου, πρόσφυγες - μετανάστες, με την μαφία και άλλα πολλά θέματα. 

Την εν λόγω ανάρτηση αναδημοσίευσε επίσης στο Twitter ο Μάθιου Καρουάνα Γαλικία. Πρόκειται για ερευνητή - δημοσιογράφο και διευθυντή του Ιδρύματος Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα. Στην δική του δημοσίευση διερωτάται αν οι Ρώσοι έκαναν την εν λόγω κίνηση για να μαζέψουν μετρητά από τράπεζες χωρών της Ε.Ε. που αποφεύγουν μέχρι στιγμής να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον τους λόγω ουκρανικού.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ των κυρώσεων που αποφασίστηκαν εναντίον της Ρωσίας, μετά την εισβολη΄ στην Ουκρανία, ήταν το "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση