ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιατροδικαστής αμφισβήτησε τον θάνατο της Τζωρτζίνας από κεταμίνη

«Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία»

Μια διαφορετική εκδοχή για την αιτία θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας αμφισβητώντας ευθέως το αποτέλεσμα της τοξικολογικές εξέτασης και ότι το παιδί πέθανε από μεγάλη δόση κεταμίνης εισέφερε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η ιατροδικαστής μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας επικαλούμενη στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Και μέσα στα επόμενα λεπτά απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου συμπλήρωσε: «Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Σε ερώτηση δε για την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης και γιατί σε αυτή δεν γράφει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία αλλά τη δηλητηρίαση από κεταμίνη κ. Δημακοπούλου απάντησε: «Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».

«Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μαρτυρία»

Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.

Αλ. Κούγιας: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία

Πρόεδρός: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …Eίναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης.

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

Απο την πλευρά της η μάρτυρας , άφησε αιχμές για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Ν. Ράικος.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση