ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Τζωρτζίνα χαροπάλευε και η Πισπιρίγκου ήθελε να...»

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Oλοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή (17/2), μετά από τρεις συνεδριάσεις, η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια. Και στη σημερινή συνεδρίαση ο πρώην σύζυγος της 34χρονης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων. Μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε χαρακτηριστικά για την κατηγορούμενη: «Ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».

Υπενθυμίζεται ότι με το που κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας ξέσπασε σε κλάματα με την ίδια να συνεχίζει αδιάφορα τη συνομιλία της με τον σύνηγορό της και την οικογένειά της.

Νωρίτερα, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στον κ. Κούγια πως δεν θυμάται πλέον κάποια πράγματα η Πισπιρίγκου ακούστηκε να λέει: «Δώστε του χάπια να θυμηθεί».

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Και κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον κ. Κούγια ο οποίος επανέλαβε πως «ότι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και πως η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα» με τον Μάνο Δασκαλάκη να επισημαίνει: «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο».

Αλέξης Κούγιας: Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;
Προσεχείς: Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης προσπάθησε να δείξει στο δικαστήριο ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που άφησε τετραπληγική τη Τζωρτζίνα, ήταν παρόμοιο με άλλο που έπαινε στη συνέχεια στο Ωνάσειο στο οποίο δεν ήταν η κατηγορούμενη κοντά στο παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε ωστόσο πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο».

Αλέξης Κούγιας: Σας έχουν δασκαλέψει
Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν
Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;
Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…
Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί …
Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;
Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί …
Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση…

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί» ενώ συμφώνησε πως δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;
Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα
Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει .
Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;
Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Αλέξης Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη έγιναν τοξικολογικές.
Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.
Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…
Περιγράφοντας ο μάρτυρας το πως ήταν η Πισπιρίγκου λεπτά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας είπε πως ήταν «Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν αμίλητη, με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε» ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλεγε».

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω
Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…
Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.
Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνοι την ώρα;
Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό (…). Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

Οι …χαρτορίχτρες και η εμμονή της κατηγορούμενης

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνομιλίες την περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν από τις οποίες , σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

«Στις 8/4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9/4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορούμενη "μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου . Της είπε να έρθει ως εξωτερική" η κατηγορούμενη απαντά "άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί"…. Στις 9/4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει "Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λόγο"», αναφέρει και συνεχίζει: «Στις 10/4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10/4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου», λέει ο μάρτυρας και με δάκρυα στα μάτια.

Παράλληλα, συμπληρώνει «Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί … συγνώμη.... (σ.σ δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της , από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα». Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13/4 λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε μηνύματα της κατηγορούμενης με φίλη της. «Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε. Επίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη... ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω... 5/2/2022 ενώ έχει φύγει το παιδί που η χαρτορίχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X