ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η συγκλονιστική ιστορία της hot πιλότου της F3 που σώθηκε από θαύμα

Έχασε τον έλεγχο και «εκτοξεύθηκε» - Σοκαριστικό ατύχημα

Η 18χρονη οδηγός της F3 που επέζησε από ένα παρολίγον θανατηφόρο ατύχημα στο Γραν Πρι του Μακάο επέστρεψε στην ενεργό δράση, δηλώνοντας έτοιμη να αγωνιστεί στην πίστα που έζησε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής της.

Η πανέμορφη οδηγός της Φόρμουλα 3 Σοφία Φλόερς, που σώθηκε από θαύμα στο σοκαριστικό ατύχημα στο Γκραντ Πρι του Μακάο τον περασμένο Νοέμβριο, επέστρεψε στην ενεργό δράση, αποφασισμένη να συμμετάσχει στην ίδια διοργάνωση που λίγο έλλειψε να της στοιχίσει την ζωή!

Το χρονικό του ατυχήματος

Το τρομακτικό ατύχημα συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η 17χρονη τότε Γερμανίδα επιχείρησε να επιταχύνει σε μια ευθεία πριν από μια κλειστή δεξιά στροφή, αλλά έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Van Amersfoort με αποτέλεσμα αυτό να «εκτοξευθεί» πάνω από το θεωρείο με φωτορεπόρτερς αφού πρώτα χτύπησε πάνω στο μονοθέσιο με οδηγό τον Ιάπωνα Σο Τσουμπόι.

 
 
 
 

Το μονοθέσιο της Φλόερς διεμβόλισε έναν χώρο που βρίσκονταν φωτογράφοι πριν να προσγειωθεί στις ρόδες του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, η Φλόερς είχε τις αισθήσεις της όταν ανασύρθηκε από το μονοθέσιό της προειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Από την «πτήση» του μονοθεσίου τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα: δύο οδηγοί, δύο φωτογράφοι και ένας επόπτης της πίστας.

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει το ατύχημα κόβουν την ανάσα καθώς θυμίζουν σκηνές από κινηματογραφική ταινία:

 

Μια αληθινή μαχήτρια και εκτός πίστας

Η Σοφία Φλόερς μετά από 105 δύσκολες ημέρες έπιασε και πάλι τιμόνι στην πίστα της Μόντσα στην Ιταλία, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν πως είναι μία ξεχωριστή πιλότος. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως θα μπορούσε να καταξιωθεί στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμη και στο επίπεδο της Φόρμουλα 1.

Η επιστροφή της είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και πολύ πιο σύντομη από τις αρχικές εκτιμήσεις με δεδομένη τη ζημιά που που υπήρχε στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς από καθαρό θαύμα δεν έπαθε ανεπανόρθωτο τραυματισμό.

Σήμερα η 18χρονη πιλότος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, δηλώνοντας ανυπόμονη να ξαναβρεθεί στο μονοθέσιο της, με στόχο να λάβει συμμετοχή στον Γραν Πρι του Μακάο. Ακριβώς δηλαδή στην ίδια πίστα όπου έζησε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής της!

«Μέχρι να μου συμβεί το ατύχημα, ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μου - Η πίστα στο Μακάο είναι φοβερή!»

 
 
 
 

Η ονειροπόλα και πεισματάρα Φλόερς ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία πέντε ετών συμμετέχοντας σε αγώνες κάρτ πριν ανέβει κατηγορία.

Καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο, ακολούθησε το όνειρο της στον γεμάτο τεστοστερόνη κόσμο των αγώνων ταχύτητας, με το σκληρό της πρόγραμμα να περιλαμβάνει καθημερινές επίπονες προπονήσεις. Το μάθημα ωστόσο που πήρε στο grand prix του Μακάο θα την βοηθήσει να επιστρέψει πιο δυνατή στις πίστες, με την ευχή να κόβει την ανάσα στους θεατές μόνο με την εντυπωσιακή εμφάνιση της.

 
 
 
 
 
 
 

 

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X