ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρώτη φωτό από το 1,5 εκατ. που βρέθηκε σε Παντσέρι, Καϊλή και στον πατέρα της

Η Le Soir δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία της βελγικής αστυνομίας με τα κατασχεθέντα χρήματα

Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ είναι τα κατασχεθέντα χρήματα που βρέθηκαν συνολικά στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο σπίτι του Παντσέρι και στη βαλίτσα που κατασχέθηκε στο ξενοδοχείο του πατέρα της ευρωβουλευτού.

Μάλιστα, η Le Soir δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία της βελγικής αστυνομίας με τα κατασχεθέντα χρήματα.

Ο Βέλγος δημοσιογράφος της Le Soir Λουί Κολάρ, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Qatargate, ανέβασε τη φωτογραφία: «Σκάνδαλο ευρωπαϊκής διαφθοράς: συνολικά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ μετρητά», έγραψε.

  

Document @lesoir @knack

Scandale de corruption européen: voici l’argent saisi chez Panzeri et Kaili: au total plus d'un million et demi d'euros en cash https://t.co/Eqgf89bo1B pic.twitter.com/yA6ov6pFEQ

— Louis Colart (@LouisColart) December 13, 2022 p>

1,5 εκατ. ευρώ τελικά το κατασχεθέν ποσό σε Παντσέρι, στο σπίτι της Καϊλή και στη βαλίτσα του πατέρα της

Γράφει η Le Soir: «Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Αν προσθέσετε τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα κατά της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ». Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη της Le Soir ότι τα κατασχεθέντα χρήματα ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ αποτελεί νέο στοιχείο, καθώς ως τώρα ήταν γνωστό ότι στο σπίτι του Παντσέρι εντοπίστηκε ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ, στο σπίτι της Καϊλή και του συζύγου της 150.000 ευρώ και άγνωστο ποσό, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, στη βαλίτσα που βρέθηκε στα χέρια του πατέρα της ευρωβουλευτού. Ο πατέρας της Εύας Καϊλή μετέφερε τελικά 750.000 ευρώ.

Η χθεσινή ανακοίνωση των βελγικών αρχών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα στις Βρυξέλλες που βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αύριο η απόφαση για την προφυλάκιση των Καϊλή, Παντσέρι, Τζιόρτζι και του τέταρτου συλληφθέντος

Στο δημοσίευμά της η Le Soir γράφει στη συνέχεια:

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κυρίας Καϊλή συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Ακριβώς αυτό το εύρημα, της βαλίτσας με τα μετρητά, ήταν που επέτρεψε στους ανακριτές και στον εισαγγελέα να ερευνήσουν το σπίτι της Εύας Καϊλή, χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην κατοικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα τα οποία εικάζεται ότι της είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, καθώς και μετρητά σε πολυτελείς τσάντες και βαλίτσες.

Οι Παντσέρι, Kαϊλή και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατηγορήθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση από τον ανακριτή Michel Claise, ανακοίνωσε την Κυριακή η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Οι τρεις, μαζί με έναν τέταρτο άνδρα που έχει φυλακιστεί για την υπόθεση, θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο την Τετάρτη και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν μέχρι τη δίκη ή όχι».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X