ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστηριώδης εξαφάνιση παρουσιάστριας - Άλυτος γρίφος

Προσπάθησε να πει ότι την ακολουθούσαν

Η Jodi Huisentruit ήταν μια 27χρονη ανερχόμενη σταρ σε έναν τοπικό σταθμό ειδήσεων στο Mason City της Αϊόβα, όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά, λιγότερο από δύο ώρες πριν δώσει τις πρωινές ειδήσεις μια μέρα του 1995, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Όταν η Jodi Huisentruit δεν εμφανίστηκε στη δουλειά ως πρωινή παρουσιάστρια στο KIMT-TV στις 27 Ιουνίου 1995, ο παραγωγός της δεν ανησύχησε. Τηλεφώνησε στην Huisentruit, η οποία απάντησε, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι είχε αργήσει. Αλλά η Jodi Huisentruit δεν πήγε ποτέ.

Σε λίγη ώρα, έγινε σαφές ότι κάτι φρικτό είχε συμβεί στην 27χρονη καθώς έβγαινε βιαστικά από το διαμέρισμά της. Η αστυνομία, που ζήτησε από το KIMT-TV να πραγματοποιήσει έλεγχο για να δει αν είναι καλά η κοπέλα, βρήκε τα υπάρχοντα της Huisentruit διάσπαρτα γύρω από το Mazda Miata της στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της.

Ήταν η αρχή ενός μυστηρίου που κράτησε μέχρι σήμερα. Τι συνέβη με την Jodi Huisentruit; Την απήγαγε κάποιος stalker; Ένας ντόπιος βιαστής; Ή ακόμα και από μια φίλη που μπορεί να έχει εμμονή μαζί της;

Αυτή είναι η πλήρης ιστορία πίσω από την εξαφάνιση της Jodi Huisentruit, της παρουσιάστριας πρωινών ειδήσεων της οποίας η τύχη παρέμενε αβέβαιη για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ο δρόμος της Jodi Huisentruit μέχρι να γίνει παρουσιάστρια ειδήσεων

Γεννημένη στις 5 Ιουνίου 1968, η Jodi Sue Huisentruit μεγάλωσε στο Long Prairie της Μινεσότα, όπου έπαιξε στην ομάδα γκολφ του γυμνασίου της και φιλοδοξούσε να γίνει παρουσιάστρια ειδήσεων.

«Ήθελε να γίνει διάσημη», είπε στο 48 Hours η καλύτερή της φίλη στο Λύκειο, Kim Feist. «Ήξερε... στο Λύκειο ότι ήθελε να γίνει παρουσιάστρια ειδήσεων».

Για την επιδίωξη αυτού του στόχου, η Huisentruit φοίτησε στο St. Cloud State University, όπου εργάστηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό του σχολείου. Εργάστηκε σε πολλούς άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς μετά την αποφοίτησή της, προτού βρει δουλειά ως πρωινή παρουσιάστρια στο KIMT-TV στο Mason City της Αϊόβα, μόλις τέσσερις ώρες από εκεί που είχε μεγαλώσει.

Φαινόταν ότι εγκαταστάθηκε γρήγορα στη νέα της δουλειά και στη νέα πόλη. Οι συνάδελφοί της θυμόντουσαν τη Huisentruit ως «πρόσχαρη» και «ζωητή», παρά τις πολύ πρωινές ώρες που δούλευε. Η Huisentruit δημιούργησε μια ομάδα νέων φίλων που περιλάμβαναν έναν ηλικιωμένο άνδρα που ονομαζόταν John Vansice.

Ο John Vansice με την Jodi Huisentruit και μερικούς από τους φίλους της / Φωτογραφία: Ani Kruse

Τις ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Jodi Huisentruit, όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Πήγε σε ένα ταξίδι για θαλάσσιο σκι στην πόλη της Αϊόβα με μια ομάδα φίλων που περιλάμβανε και τον Vansice. Και το βράδυ πριν εξαφανιστεί, σταμάτησε για λίγο στο σπίτι του Vansice για να παρακολουθήσει μια βιντεοκασέτα από το πάρτι - έκπληξη για τα γενέθλιά της νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Αλλά στις 27 Ιουνίου 1995, η Jodi Huisentruit δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πρωινή της βάρδια στο KIMT-TV.

Το πρωί που χάθηκε η Jodi Huisentruit

Κανονικά, η Jodi Huisentruit έφτανε στη δουλειά στις 3 τα ξημερώματα για να μπορέσει να παρουσιάσει την πρωινή εκπομπή του KIMT-TV στις 6 το πρωί με τίτλο DayBreak.

Όταν πέρασε η ώρα 3 τα ξημερώματα, η παραγωγός του DayBreak, Amy Kuns, κάλεσε την Huisentruit στο σπίτι λίγο μετά τις 4 το πρωί.

«Της τηλεφώνησα δύο φορές. Της μίλησα και την ξύπνησα εκείνη την πρώτη φορά», είπε η Kuns στον συνιδρυτή του FindJodi.com, Josh Benson, το 2011. «Τη δεύτερη φορά, απλώς χτύπησε και χτύπησε... Προφανώς την είχα ξυπνήσει. Ρώτησε τι ώρα ήταν. Της το είπα. Είπε ότι θα ερχόταν αμέσως».

Αλλά η Jodi Huisentruit δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δουλειά. Η Kuns, ενοχλημένη, κατέληξε να κάνει η ίδια την εκπομπή. Στη συνέχεια, σκεπτόμενη ότι η Huisentruit μπορεί να έπεσε στο ντους, ζήτησε από έναν συνάδελφό της να καλέσει την αστυνομία και να ζητήσει έλεγχο να δουν αν ήταν καλά.

Ωστόσο, όταν η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα της Huisentruit στο Mason City γύρω στις 7 π.μ., βρήκε στοιχεία ότι κάτι πολύ χειρότερο είχε συμβεί στη Huisentruit. Το κόκκινο Mazda Miata της ήταν ακόμα παρκαρισμένο μπροστά στο κτίριο και η αστυνομία βρήκε το λυγισμένο κλειδί της στο έδαφος, κοντά μαζί με τα κόκκινα ψηλοτάκουνα, το πιστολάκι και τα σκουλαρίκια της. Υπήρχαν σημάδια συρσίματος στο βρεγμένο πεζοδρόμιο.

Μερικοί από τους γείτονες της Huisentruit είπαν επίσης στην αστυνομία ότι είχαν ακούσει μια κραυγή γύρω στις 4:30 π.μ. και ένας άνδρας που έμενε κοντά θυμήθηκε ότι είδε ένα ανοιχτόχρωμο βαν καθώς έφευγε για τη δουλειά. Λόγω του λυγισμένου κλειδιού, η αστυνομία υποψιάστηκε ότι κάποιος είχε απήγαγε τη νεαρή παρουσιάστρια ειδήσεων καθώς ξεκλείδωνε το αυτοκίνητό της.

Αλλά εκτός από αυτό το προαίσθημα, οι ερευνητές δεν είχαν πολλά να συνεχίσουν. Σε έρευνα στην περιοχή γύρω από το διαμέρισμα της Huisentruit δεν βρέθηκαν νέα στοιχεία. Ωστόσο, η αστυνομία βρήκε ένα αποτύπωμα παλάμης στο παρμπρίζ της και μια τρίχα κοντά στο αυτοκίνητό της.

Κάποιος υπονόησε ότι σκοτώθηκε επειδή διερεύνησε τον θάνατο του Billy Pruin, ενός αγρότη που πυροβολήθηκε στο σπίτι του στην πόλη Mason μετά από παράπονα για τοπικά κυκλώματα μεθαμφεταμίνης.

«Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, τελεία», είπε στο FindJodi.com ο υπολοχαγός Ron Vande Weerd του αστυνομικού τμήματος της πόλης Mason.

Ένας αριθμός υπόπτων για την εξαφάνιση της Jodi Huisentruit έχει εμφανιστεί από τότε που εξαφανίστηκε το 1995.

Οι θεωρίες για την εξαφάνιση της νεαρής παρουσιάστριας

Η αστυνομία μπορεί να μην έχει βρει πολλά στοιχεία στο διαμέρισμα της Huisentruit, αλλά έχει ζυγίσει διαφορετικούς υπόπτους όλα αυτά τα χρόνια. Ο ένας είναι ο John Vansice, φίλος της Huisentruit και πιθανότατα το τελευταίο άτομο που την είδε ζωντανή.

Σύμφωνα με το 48 Hours, ο Vansice συνάντησε για πρώτη φορά την Huisentruit και τη φίλη της, Ani Kruse, σε ένα μπαρ. Αν και ήταν 22 χρόνια μεγαλύτερος τους, τα βρήκαν και έγιναν φίλοι. Ωστόσο, μερικοί από τους φίλους της Huisentruit υποψιάζονταν ότι εκείνος ήθελε κάτι περισσότερο. Ο Vansice διοργάνωσε το πάρτι για τα 27α γενέθλια της Huisentruit και είπε ακόμη ότι ήθελε να δώσει το όνομά της στο σκάφος του.

«Ήταν σαν κόρη για μένα. Ήταν σαν το δικό μου παιδί», επέμεινε μιλώντας ο ίδιος στο KIMT-TV το 1995. «Της συμπεριφέρθηκα σαν δικό μου παιδί».

Πράγματι, ο Vansice πέρασε ένα τεστ πολυγράφου, παρείχε τα αποτυπώματα της παλάμης του και το DNA του σε μια μεγάλη επιτροπή και πρόσφερε άλλοθι για το πού βρισκόταν το πρωί που εξαφανίστηκε η Jodi Huisentruit. Έκτοτε μετακόμισε στην Αριζόνα και αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Αν, λοιπόν, ο Vansice δεν απήγαγε την Jodi Huisentruit, τότε ποιος το έκανε;

Οι υπόλοιποι ύποπτοι για την εξαφάνισή της και οι θεωρίες συνωμοσίας

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η Huisentruit απήχθη από κάποιον που την παρακολουθούσε στην τηλεόραση.

«Θα ήταν εύκολο να καταδιώκεται η Τζόντι», σημειώνει το FindJodi.com. «Η διεύθυνση του σπιτιού της, η μονάδα του διαμερίσματός της και ο αριθμός τηλεφώνου της αναγράφονται στον δημόσιο τηλεφωνικό κατάλογο της Mason City... Είχε επίσης το ίδιο πρόγραμμα εργασίας κάθε μέρα και μιλούσε συχνά για τα σχέδιά της για κοινωνικές και κοινοτικές εκδηλώσεις όταν παρέδιδε τις ειδήσεις».

Πράγματι, η Huisentruit ανέφερε ακόμη και στην αστυνομία τον Οκτώβριο του 1994 ότι κάποιος που οδηγούσε ένα λευκό φορτηγό την είχε κάνει να νιώθει νευρική. Και αργότερα είπε σε φίλους ότι ανησυχούσε μήπως την ακολουθούν.

Ως εκ τούτου, δύο άνδρες που δεν γνώριζαν προσωπικά την Jodi Huisentruit έχουν εμφανιστεί ως πιθανοί ύποπτοι.

Ο ένας είναι ο Tony Jackson, ένας κατά συρροή βιαστής που έζησε μόλις δύο τετράγωνα από την εργασία της Huisentruit την εποχή της εξαφάνισής της. Το 1997 συνελήφθη και καταδικάστηκε για βιασμό τεσσάρων γυναικών. Ενώ εξέτιε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματά του, φέρεται να είπε σε έναν άλλο κρατούμενο ότι είχε σκοτώσει την Huisentruit.

Τα λεγόμενά του, οδήγησαν την αστυνομία να ερευνήσει σιλό στο Τίφιν της Αϊόβα, δύο ώρες μακριά από την πόλη Μέισον.

Ωστόσο, δεν βρήκαν τίποτα και το 1999 το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μέισον δήλωσε ότι ο Jackson δεν θεωρήθηκε ύποπτος. Ο Jackson, από την πλευρά του, έχει επίσης επιμείνει στην αθωότητά του.

Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο Jerry Burns. Το 2018, το DNA τον συνέδεσε με τη δολοφονία της 18χρονης Michelle Martinko, μιας νεαρής, ξανθιάς γυναίκας που σκοτώθηκε στην Αϊόβα το 1979. Όχι μόνο έμοιαζαν η Martinko και η Huisentruit, αλλά, σύμφωνα με το CBS News, ο Burns ανέφερε ακόμη και το όνομα της Huisentruit κατά την ανάκρισή του.

Άλλες θεωρίες σχετικά με την εξαφάνιση της Jodi Huisentruit υποδηλώνουν περισσότερο μια συνωμοσία. Κάποιος υπονόησε ότι σκοτώθηκε επειδή διερεύνησε τον θάνατο του Billy Pruin, ενός αγρότη που πυροβολήθηκε στο σπίτι του στην πόλη Mason μετά από παράπονα για τοπικά κυκλώματα μεθαμφεταμίνης.

Ένας άλλος υπαινίσσεται ότι τη σκότωσε κάποιος στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Mason. Σύμφωνα με το AETV, η αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης Mason Maria Ohl ισχυρίστηκε ότι ένας πληροφοριοδότης της είπε ότι η αστυνομία συμμετείχε στην απαγωγή της Huisentruit.

Πράγματι, όταν το FindJodi.com χρηματοδότησε τέσσερις διαφημιστικές πινακίδες για να ευαισθητοποιήσει την περίπτωσή της, ένας από αυτούς βανδαλίστηκε με το όνομα του Frank Stearns, ενός συνταξιούχου ερευνητή του αστυνομικού τμήματος της πόλης Mason, και τις λέξεις «machine shed». Η αστυνομία δεν ανακάλυψε ποτέ ποιος το βανδάλισε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έγινε από κάποιον με τη «δική του ατζέντα».

Η εξαφάνισή της παραμένει μυστήριο

Σήμερα, η εξαφάνιση της Jodi Huisentruit παραμένει ένα μυστήριο. Όμως, αν και η 27χρονη κηρύχθηκε νομικά νεκρή το 2001, η υπόθεσή της παραμένει ανοιχτή.

«Δεν κλείσαμε ποτέ την υπόθεση», δήλωσε στο CBS News ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Mason, Jeff Brinkley. «Δεν ήταν ποτέ μια ψυχρή περίπτωση για εμάς. Ήταν μια ενεργή έρευνα από τότε που συνέβη».

Όπως έλεγαν οι διαφημιστικές πινακίδες που χρηματοδοτούνται από το FindJodi.com, «Κάποιος ξέρει κάτι… είσαι ΕΣΥ;». Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εξαφάνιση της Jodi Huisentruit θα πρέπει να αναφέρεται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Mason, στο Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών της Αϊόβα ή στο FBI.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση