ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γυναίκα έχασε τον αδερφό της από θρόμβωση - Είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

«Εκείνος ήταν εξαιρετικά άτυχος», τονίζει

Ο 59χρονος Neil Astles, δικηγόρος από το Τσεσάιρ της Αγγλίας, έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca στις 17 Μαρτίου. Η αδερφή του, Dr Alison Astles, μίλησε στο BBC και έστειλε το δικό της μήνυμα για τους εμβολιασμούς μετά τον θάνατο του δικού της ανθρώπου.

Όπως εξήγησε, ο αδερφός της άρχισε να έχει πονοκεφάλους και να αισθάνεται ναυτία «μία εβδομάδα περίπου αργότερα». Περίπου 8 ημέρες αργότερα, άρχισε να χάνει την όρασή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

Οι γιατροί βρήκαν έναν «τεράστιο θρόμβο αίματος» στον εγκέφαλό του και ο άτυχος άντρας πέθανε το βράδυ της Κυριακής.

«Ο άνθρωπος, η αδερφή μέσα μου, ακόμη αισθάνεται εντελώς εξοργισμένη και πολύ θυμωμένη που αυτό έχει συμβεί στον αδερφό μου», δηλώνει και προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι αυτό συνέβη στον Neil και την επίπτωση στην οικογένειά μας, πιστεύω έντονα ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Η Dr Astles, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, λέει πως στην οικογένεια είπαν ότι ο θρόμβος οφείλεται κατά 99,9% στο εμβόλιο. «Στο σύνολό του, θα σωθούν περισσότερες ζωές με τη χορήγηση του εμβολίου στους ανθρώπους παρά με τη μη χορήγησή του. Ο κίνδυνος θρόμβωσης είναι πολύ, πολύ μικρός και ο αδερφός μου ήταν εξαιρετικά άτυχος», τονίζει.

Στις αρχές Απριλίου ανακοινώθηκε από τον βρετανικό οργανισμό φαρμάκων (MHRA) πως επτά άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία απεβίωσαν από αιματικούς θρόμβους, σε ένα σύνολο 30 τέτοιων περιστατικών που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.

Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε πως στις 24 Μαρτίου της είχαν γνωστοποιηθεί 22 περιστατικά εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης και άλλα οκτώ περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με έλλειμμα αιμοπεταλίων, ενώ είχαν χορηγηθεί συνολικά 18,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Σημειώνεται πως στην ΕΕ επικρατεί ένα αλαλούμ αναφορικά με τα όρια ηλικίας για τη χορήγησή του. Το Βέλγιο θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, Ιταλία και Γερμανία στους άνω των 60 και η Γαλλία σε όσους είναι 55 και πάνω. Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός είπε πως σε όσους είναι κάτω των 50 θα πρέπει να χορηγείται καλύτερα το εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X