ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυφάδα - Αυτή είναι η καραμπίνα της τριπλής δολοφονίας

Ο δράστης γνώριζε κάθε γωνιά του κτιρίου με κάθε λεπτομέρεια και ήξερε πώς να κινηθεί

Σοκ προκάλεσε το μακελείο στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Ο δράστης, 76 ετών και αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε οπλισμένος στα γραφεία και αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων, πριν στρέψει την καραμπίνα προς τον εαυτού του και τραβήξει τη σκανδάλη.

Το όπλο με το οποίο σκότωσε

Ο ένοπλος έβαψε τα χέρια του με αίμα με μία κοντόκανη καραμπίνα. Θύματά του η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας και προσπάθησε να μπει στη μέση και να τον αφοπλίσει.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το όπλο στο σημείο που βρέθηκε, στην αποθήκη του υπογείου της εταιρείας, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο Αιγύπτιος.

Το όπλο με το οποίος σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος

Το όπλο με το οποίος σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος

Τα λόγια του δράστη πριν το μακελειό

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις 10:00 το πρωί. Ο 76χρονος γνώριζε κάθε γωνιά του κτιρίου με κάθε λεπτομέρεια και ήξερε πώς να κινηθεί.

Μπήκε από το πάρκινγκ με το SUV αυτοκίνητο του. Είχε μαζί του την καραμπίνα ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα περίστροφο. Μέσω του κλιμακοστάσιου ανέβηκε στον πρώτο όροφο και με το όπλο, που κρατούσε στα χέρια, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Προφανώς και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα»

Αρχικά, σημάδευσε τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της. Ο πρώην καπετάνιος μπήκε μπροστά για να τον αφοπλίσει και τότε ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε και τους τρεις.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να εντοπίσει για να σκοτώσει και την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, η οποία όμως είχε βγει από το γραφείο της και βρισκόταν σε άλλο όροφο. Έτσι πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το κτίριο μαζί με κάποιους υπαλλήλους και να σωθεί.

Αφού ο Αιγύπτιος δεν μπόρεσε να την βρει κατέβηκε στο υπόγειο και με την ίδια καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν μπουν στο κτίριο οι άνδρες της ΕΚΑΜ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 76χρονος φώναζε σε όλους να απομακρυνθούν και να μην τον ακολουθήσουν.

«Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, τον οποίο φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα», δήλωσε εργαζόμενη.

Ένας άλλος υπάλληλος, ανέφερε: «Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα στη σκάλα να δω τι γίνεται. Μου είπαν ότι είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί. Βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Ήξερα ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω εάν απολύθηκε».

Ποιος ήταν ο μακελάρης

Ο Αντέλ Ελ Μπουράι ήρθε την Ελλάδα από την Αίγυπτο το 1980 στα 32 του χρόνια. Έψαχνε μεροκάματα, για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα του.

Στη ζωή του τότε μπήκε η οικογένεια Καρνέση. Αρχικά, εργάστηκε στα πλοία τους. Η μητέρα της οικογένειας, όμως, η Ελευθερία που δεν είναι πια στη ζωή, τον ξεχώρισε και τον έκανε επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας.

Το δέσιμο ήταν μεγάλο. Έγινε ο «άνθρωπος» τους για όλες τις δουλειές. Για 36 ολόκληρα χρόνια φρόντιζε τα σπίτια σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Τους αγάπησε τόσο που άλλαξε θρησκεία και έγινε Χριστιανός. Μάλιστα, τον βάφτισε η μητέρα της οικογένειας και πήρε το όνομα Αριστείδης. Από τότε, ο Αντέλ Ελ Μπουράι, ήταν για όλους ο Άρης.

Ο δράστης της επίθεσης στη Γλυφάδα

«Ήταν ομιλητικός και δοτικός»

Στους Πεταλιούς, είναι όλοι συγκλονισμένοι. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο ευγενικό, ήρεμο, καλόψυχο, ευσυγκίνητο. Έστελνε λεφτά στην οικογένειά του, πονούσε με τον πόλεμο που μαίνεται κοντά στην πατρίδα του και τάιζε φτωχούς γιατί δεν ξέχασε ποτέ πως ήρθε από τη χώρα του, υποστηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν.

«Τον γνώριζα εδώ και 35 χρόνια, όταν ήρθε στους Πεταλιούς με την οικογένεια Καρνέση. Ήταν καλός, φιλότιμος, ότι και να του ζήταγες δεν σου έλεγε όχι. Ήταν ομιλητικός και δοτικός. Η οικογένεια Καρνέση τον αγαπούσε πολύ», δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

Και πρόσθεσε: «Ήταν ο επιστάτης στο νησί, όπου είχαν τη βίλα. Κάνανε μαζί μπάνιο, το μεσημέρι έτρωγαν μαζί. Ήταν στην οικογένεια. Ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ήρεμος, ήσυχος, φιλότιμος. Δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να πούμε ότι θα έκανε έγκλημα».

Η οικογένεια του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, ενώ διαχειριζόταν ακόμα και χρήματα.

Το 2022, μία οικονομική διαμάχη δίχασε την οικογένεια. Από τη μία, ο Σπύρος και από την άλλη, η Μαρία και η Δέσποινα. Ο Άρης βρέθηκε στη μέση.

Πριν από ένα χρόνο, βγήκε από το μισθολόγιο της εταιρίας, συνέχισε όμως να εργάζεται για την οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο.

Συνέχισε να έχει τα κλειδιά της οικογένειας ακόμα και να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα.

Το πρωί της Δευτέρας (12/02) απολύθηκε για δεύτερη φορά και ενημερώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί από την οικογένεια για να μένει, στη Γλυφάδα.

Ο δράστης θόλωσε. Πήρε την καραμπίνα, κατευθύνθηκε προς την εταιρεία και προκάλεσε το μακελειό.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση