ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις

Τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα τρία νέα ονόματα

Τα αδρανοποιημένα κινητά, η αγορά δυο «Πακιστανικών» συσκευών απο κατάστημα στους Αμπελόκηπους φίλου της ομάδας, ένα τηλεφώνημα λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ από πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία προς τα δυο αδέρφια που συνελήφθησαν, συνθέτουν το μωσαϊκό των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με βίντεο που δείχνει 300 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας να αποβιβάζεται από το σκούτερ Beverly και να ανεβαίνει στο λευκό βαν Fiat, ο συνεπιβάτης - εκτελεστής οδήγησαν τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών να στείλουν τη δικογραφία στη δικαιοσύνη για ακολουθήσουν εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, 15 ημέρες πριν τη σύλληψη τους, τα δυο αδέρφια, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια, να δώσουν εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το βαν της εταιρείας καθαρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή, λέγοντας ότι και τις δυο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, της δολοφονίας Καραϊβάζ, το βαν βρισκόταν έξω από το σπίτι του από … σύμπτωση.

Στην εμπεριστατωμένη δικογραφία που συνέταξαν οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας, γίνεται αναφορά και σε ακόμη τρία ονόματα. Πρόκειται για δυο άτομα που αγόρασαν τα πακιστανικά κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την ενδοσυνεννόηση και ένας παλιός γνώριμος των αρχών που χαρακτηρίζεται ως μεγάλο όνομα στο χώρο της νύχτας. «Από την επισταμένη - συνδυαστική παρατήρηση και ανάλυση του συνόλου του οπτικού υλικού, προέκυψε ότι, οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου «SCOOTER», μάρκας PIAGGIO μοντέλου BEVERLY 350 μαύρου χρώματος.

Στην υπόθεση και παλιός γνώριμος των αρχών που χαρακτηρίζεται ως μεγάλο όνομα στο χώρο της νύχτας

Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος με την επιγραφή, μεταξύ άλλων (αναφέρεται στην επωνυμία της εταιρείας). Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω δύο οχήματα, ήτοι το BEVERLY που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και το βαν παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους. Όπως προέκυψε, η ως άνω εταιρεία εδρεύει στην περιοχή της Νίκαιας, τυγχάνει ιδιοκτησίας γυναίκας υπηκόου Αλβανίας, σύντροφος της οποίας είναι ο 48χρονος.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης σε συνδυασμό με την ανάλυση του τόπου εγκλήματος, ως πηγή πληροφοριών που αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά των δραστών για την κατάταξη – ταξινόμηση της ανθρωποκτονίας, εκτιμήθηκε ότι το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η οριζόμενη στη βιβλιογραφία «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία.

Για το λόγο αυτό τα δεδομένα της υπόθεσης αναλύθηκαν σε συνδυασμό με τα στοιχεία έτερων «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα της Χώρας μας, αφού ο δημοσιογράφος Καραϊβάζ ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, με το ρεπορτάζ για το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα.

Με βάση τα στοιχεία από το αρχείο της Υπηρεσίας μας, εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου, πιθανόν σχετίζεται με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Για το λόγο αυτό και προκειμένου αποσαφηνιστεί το εν λόγω ενδεχόμενο, κρίθηκε απαραίτητο να διευκρινιστεί ο λόγος παρουσίας του στα συγκεκριμένα σημεία, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, ο 48χρονος, είναι ο διαχειριστής και υπεύθυνος της εν λόγω εταιρείας ενώ η σύντροφός του εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια για φορολογικούς σκοπούς.

Από την εξέταση του 48χρονου, της ιδιοκτήτριας και όλων των υπόλοιπων υπαλλήλων της εταιρείας, προέκυψαν στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, το βαν οδηγούσε ο 48χρονος. Επίσης, από έλεγχο που διεξήχθη στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, δεν προέκυψε η συγκεκριμένη εταιρεία να είχε αναλάβει οποιαδήποτε εργασία τόσο στο συγκεκριμένο σημείο - οδό όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου τα επίμαχα χρονικά διαστήματα.

Εξεταζόμενος ο 48χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον λόγο παρουσίας του στην περιοχή του Αλίμου, αποδίδοντας την παρουσία του βαν στους συγκεκριμένους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες, σε σύμπτωση. Να σημειωθεί ότι, το βαν αναγνωρίστηκε στο οπτικό υλικό από τις κάμερες» αναφέρεται στα απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, έχουν πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί και εκτιμούν ότι υπήρξε σύμπραξη μεγάλων ονομάτων του οργανωμένου εγκλήματος που για δικούς τους λόγους ο καθένας ήθελαν να σβήσουν από τον χάρτη τον αστυνομικό συντάκτη. Ετσι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η έρευνα έχει περάσει πλέον στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης κατά την οποία, έχει συνταχθεί μια λίστα ονομάτων - υπόπτων τα οποία ερευνώνται ένας- ένας και αποκλείονται για να καταλήξουν οι αρχές στους εμπλεκόμενους.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X