ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεωργούλης: Συνδέει την καταγγελία για βιασμό με τις εκλογές

«Έμαθε έκπληκτος αρχές Απριλίου ότι η κυρία Χρονοπούλου έκανε καταγγελία»

Στην πλήρη άρνηση της καταγγελίας εις βάρος του προβαίνει για άλλη μια φορά ο Αλέξης Γεωργούλης, με τους δικηγόρους του να αφήνουν αιχμές ότι ενώ η καταγγελία έγινε από την Ελένη Χρονοπούλου το 2020, δημοσιοποιείται τρία χρόνια αργότερα, «ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται - ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές κατά των Βέλγων εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Αλέξης Γεωργούλης «έμαθε έκπληκτος στις αρχές Απριλίου του 2023» ότι η Ελένη Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση για ασελγείς πράξης που φέρεται ότι έγιναν τον Ιανουάριο του 2020. «Οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες από κάθε άποψη επισημαίνουν.

Ο ευρωβουλευτής έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και ζήτησε από τις ανακριτικές υπηρεσίες να δώσει εξηγήσεις. Όπως αναφέρεται, αναμένει την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών «και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη επισημαίνουν ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του δεν έχουν πρόσβαση στον φάκελο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις αρχές Απριλίου 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του, κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες. Αναμένει την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται - ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

«Ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή»

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωρούλη επισημαίνουν ότι ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή για το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας ύστερα από την καταγγελία εις βάρος του για την οποία «δεν είχε απολύτως καμία γνώση».

Όπως είχσν ξεκαθαρίσει, αρνείται όλες τις κατηγορίες και επιθυμεί να χυθεί φως στην υπόθεση και για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του την Τρίτη

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X