ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Γέννησα την αδερφή μου»

Κυοφόρησε το παιδί της μητέρας της και του δεύτερου συζύγου της

Την αδερφή της έφερε στον κόσμο μια γυναίκα από τη Σκωτία, η οποία δεν μπορούσε άλλο να βλέπει τη μητέρα της να μην μπορεί να αποκτήσει ένα παιδί με τον νέο σύζυγό της.

Σύμφωνα με τη Χόλι, όπως ονομάζεται η νεαρή γυναίκα, η μητέρα της και μόνο στη θέα ενός μωρού σε καροτσάκι σε σούπερ μάρκετ έβαζε τα κλάματα. Επίσης, συχνά την παρατηρούσε να κοιτάζει την κόρη της Άργουεν, που είναι σήμερα τριών ετών, με μια τόσο έντονη, απελπισμένη αγάπη που της «έκοβε την ανάσα».

Ακόμα και μετά από χρόνια, αφού είχε υποστεί μια αποβολή, και στη συνέχεια άλλα χρόνια άκαρπης προσπάθειας, η επιθυμία της για ένα μωρό παρέμεινε αμετάβλητη.

«Η μαμά και εγώ ήμασταν πάντα κοντά, οι καλύτερες φίλες. Ο πόνος της με συνέθλιβε», υποστηρίζει η Χόλι η οποία είναι 25 χρονών, ενώ έχει άλλα δύο αδέλφια, την 27χρονη Χάνα και τον 22χρονο Χάρι.

«Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί η μητέρα μου, αφού είχε τρία παιδιά, ήθελε να αποκτήσει κι άλλο ένα», αναφέρει η κοπέλα, η οποία μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη μητέρα της, επισημαίνοντας πως ο πατέρας τους δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το μεγάλωμά τους.

Όπως περιγράφει η Χόλι, η μητέρα της, Φέι, όταν ήταν 36 ετών το 2006, γνώρισε τον νυν σύζυγο της Αντριου, τότε 33 ετών. Μέσα σε έναν μήνα αρραβωνιάστηκαν και έναν χρόνο μετά παντρεύτηκαν. Η μητέρα της ήταν πολύ ευτυχισμένη και η ευτυχία της μεγάλωσε κι άλλο όταν ο Άντριου της ζήτησε να κάνουν παιδί. Ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί με κάποιον που αγαπούσε τόσο πολύ.

Οι επιλογές όμως που είχε ήταν λίγες. Μία από αυτές ήταν η παρένθετη μητρότητα, χρησιμοποιώντας δηλαδή το ωάριο μιας άλλης γυναίκας και το σπέρμα του Αντριου. «Και υπήρχε μόνο ένα άτομο που θα πρότεινε να τη βοηθήσει με αυτό. Εγώ», λέει η κόρη της.


«Τι θα το είχα αυτό το μωρό, ίσως αναρωτιέστε: μια αδερφή ή μια κόρη; Για μένα, η απάντηση ήταν πάντα ξεκάθαρη. Κάθε μωρό που θα βοηθούσα τη μητέρα μου να αποκτήσει, θα ήταν η αδερφή μου, και τίποτα περισσότερο», λέει η Χόλι.

Και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να πει την ιστορία της. Για να αποδείξει πώς η αγάπη μιας μητέρας δεν χρειάζεται να περιοριστεί από τα όρια της βιολογίας.

Μετά από διάφορες περιπέτειες, η γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τη Γουίλοου, φέρνοντας δάκρυα χαράς στη μητέρα της και τον σύζυγό της. «Η Γουίλοου μπορεί να έχει γεννηθεί με τα δικά μου ωάρια και το σπέρμα του Άντριου, όμως έχει μόνο μία μητέρα. Και αυτή σίγουρα δεν είμαι εγώ», τονίζει η Χόλι.

«Ο Άντριου και η μαμά λαχταρούσαν ένα παιδί από τη στιγμή που παντρεύτηκαν, αλλά η μαμά είχε ζητήσει να στειρωθεί μετά τη γέννηση του Χάρι, κάτι που για πολύ καιρό είχε μετανιώσει. Στη συνέχεια, το 2014, η μαμά, τότε 43 ετών, πήρε το κουράγιο να αντιστρέψει τη διαδικασία, και επισκέφτηκε μια ιδιωτική κλινική στη Γλασκόβη για να το κάνει. Ζούμε στο Ινβερνές. Οι γιατροί εξήγαγαν και πάγωσαν τρία από τα ωάρια της. Καθώς η αντιστροφή μπορεί να μην λειτουργήσει, εξήγησαν, τα ωάρια ήταν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που σημαίνει ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση θα μπορούσε ακόμα να είναι μια επιλογή», περιγράφει η Χόλι.

Μετά από λίγους μήνες συνέλαβε με φυσικό τρόπο, ωστόσο ο ενθουσιασμός τους δεν κράτησε πολύ, μιας και δυστυχώς απέβαλε. «Ήταν καταστροφικό. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια συνέχισαν να προσπαθούν και βλέποντας τον αγώνα της ήταν τρομερό. Ενιωθα ανήμπορη να της διώξω τον πόνο», λέει η Χόλι.

Όπως περιγράφει, η ιδέα της ήρθε όταν είδε τη μητέρα της και τον Αντριου, να παίζουν με την κόρη της, Άργουεν, το 2019 όταν αυτή ήταν 3 ετών.

Αφού συμφώνησαν όλοι, πήγαν στον γιατρό, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο να πάρουν το σπέρμα του Αντριου και το ωάριο της μητέρας της Χόλι, η οποία θα κυοφορούσε το παιδί. Ο γιατρός ήταν θετικός, λέγοντας ότι θα κοίταζε τα κατεψυγμένα ωάρια της Φέι.

Δύο ημέρες αργότερα τους κάλεσαν να τους πουν ότι τα ωάρια δεν ήταν βιώσιμα. Η τελευταία ελπίδα της Φέι και του Αντριου είχαν εξανεμιστεί. Η απογοήτευση όλων, τεράστια.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Χόλι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να γίνει ακόμα παρένθετη μητέρα, να δωρίσει τα ωάρια της και να κυοφορήσει το μωρό.

«Για δεύτερη φορά με ρώτησαν αν ήμουν σίγουρη. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο σίγουρη για τίποτα», αναφέρει η Χόλι. «Κάποιοι μπορεί να βρουν την απόφασή μας ασυνήθιστη ή ακόμη και δυσάρεστη», προσθέτει.

Όπως υποστηρίζει, δεν υπήρξε ποτέ μια άβολη στιγμή μεταξύ των τριών από τη στιγμή που καθόρισαν το σχέδιό τους. Ωστόσο, δεν το είπαν σε κανέναν, ούτε καν στη Χάνα ή τον Χάρι. Τους το αποκάλυψαν, όπως και σε άλλους, μόλις το τεστ εγκυμοσύνης της Χόλι βγήκε θετικό.

«Θα είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τη Γουίλοου καθώς μεγαλώνει. Μπορεί να είναι ασυνήθιστο, αλλά ήρθε στον κόσμο με τόση αγάπη. Αυτό είναι το μόνο που μετράει», καταλήγει η Χόλι.


Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X