ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρικιαστικές μαρτυρίες για τους βιασμούς αμάχων από τη Χαμάς

«Είχαν θέμα με τα γεννητικά όργανα»

Τις φρικιαστικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν λεπτομερώς τη σεξουαλική βία που υπέστησαν θύματα των τρομοκρατών της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Ισραήλ.

Επιζώντες της σφαγής του Nova Festival περιέγραψαν στην ισραηλινή αστυνομία ότι είδαν μια γυναίκα να ακρωτηριάζεται από τη Χαμάς πριν την πυροβολήσει ένας τρομοκράτης στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια ομαδικού βιασμού

Αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν στη συλλογή και την αναγνώριση των σορών που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου διηγήθηκαν τρομακτικά στοιχεία βασανιστηρίων και δολοφονιών στους αξιωματούχους, αναφέροντας μάλιστα ότι τους πυροβολούσαν στα γεννητικά όργανα.

«Tους θορύβους και τις κραυγές ανθρώπων που δολοφονούνταν, βιάζονταν, αποκεφαλίζονταν»

«Υπήρχε η σορός μιας γυναίκας που είχε κηλίδα αίματος στα γεννητικά της όργανα, στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε ένα ατύχημα από φόβο», είπε μια γυναίκα. «Όταν την πήραμε, ξέραμε σίγουρα ότι ήταν αίμα». Άλλος μάρτυρας είπε στους αξιωματικούς: «Κυρίως υπήρχαν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς, επίσης στοχευμένοι πυροβολισμοί στην περιοχή των ανδρικών γεννητικών οργάνων και το είδαμε αυτό πολύ. Είχαν ένα θέμα με τα όργανα, τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες».

«Οι γυναίκες που δεχτήκαμε ήταν πολίτες, είδαμε κυρίως είτε ακρωτηριασμό στήθους είτε πυροβολισμό μόνο στο στήθος, απλά πυροβολισμό από τη μια πλευρά του στήθους στην άλλη. Είχαν τις αισθήσεις τους όταν έφτασαν σε εμάς. Για τους άντρες ήταν τα γεννητικά τους όργανα, πυροβολούσαν γεννητικά όργανα, είχαν κάτι με αυτό, ή τα ακρωτηρίαζαν» συμπλήρωσε.

Σε μια από τις πιο φρικιαστικές περιγραφές, ένας μάρτυρας είπε ότι είδε τρομοκράτες της Χαμάς να βιάζουν, ο ένας μετά τον άλλο, μια γυναίκα θύμα, ενώ εκείνη αιμορραγούσε από την πλάτη της. Στη συνέχεια «έκοψαν το στήθος της» πριν «το πετάξουν στο δρόμο» και «παίξουν μαζί του», περιέγραψε ο μάρτυρας. Ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν στο φεστιβάλ καθώς εκτυλισσόταν η αιματηρή εισβολή, είπε στο BBC ότι μπορούσε να ακούσει «τους θορύβους και τις κραυγές ανθρώπων που δολοφονούνταν, βιάζονταν, αποκεφαλίζονταν».

Σύμφωνα με την υπουργό Ενδυνάμωσης των Γυναικών του Ισραήλ Μέι Γκολάν, που μίλησε στο BBC, πολύ λίγα θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης επέζησαν από τις επιθέσεις. Όσοι επιβίωσαν, υποβάλλονται σε ψυχιατρική θεραπεία.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση