ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Κυριακής: Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 1 Απριλίου, όταν και σκότωσε την 28χρονη κοπέλα, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν ειδικότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του άνδρα βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Ο 39χρονος έλαβε εξιτήριο από το «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το πρωί της Κυριακής, ωστόσο, το νοσοκομείο των φυλακών δεν τον δέχτηκε, και έτσι επέστρεψε στο «Αττικόν». Ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα, αναμένεται να μεταφερθεί στο Τζάνειο, που έχει θάλαμο για κρατουμένους.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega:

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση».

Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X