ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Δώρας: Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο - Κανένα ελαφρυντικό

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση

Την τελική ετυμηγορία του ανακοίνωσε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το 2017, μέσα στο Β' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Όπως και πρωτόδικα το Εφετείο επέβαλλε στον μοναδικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Εμ. Σοροπίδη, δυο φορές ισόβια χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παραβρέθηκε σε καμία από τις συνεδριάσεις του Εφετείου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές. Μάλιστα, όπως σημείωσε η εισαγγελέας δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

«Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο δολοφόνος είναι ο κατηγορούμενος», είπε η εισαγγελέας νωρίτερα κάνοντας παράλληλα λόγο για «θολά σημεία» που υπάρχουν στην υπόθεση, τα οποία όμως δεν μπορούν να φωτιστούν από τις καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο Σοροπίδης επιτέθηκε στην κοπέλα ανάμεσα στα μνήματα. Το κίνητρό του φαίνεται να ήταν η κλοπή της τσάντας της κοπέλας. Δεν το ξέρουμε. Θεωρώ πιθανό ότι η Δώρα κάθονταν στο μνήμα, ο κατηγορούμενος είδε την τσάντα της και πήγε να την αφαιρέσει. Είχε το κινητό της μέσα και λίγα χρήματα. Ίσως και κάποια στικάκια από την εργασία της. Η κοπέλα αντέδρασε και ακολούθησε πάλη. Ο κατηγορούμενος της κατέφερε 14 πλήγματα στο σώμα και τον λαιμό της», είπε η εισαγγελέας.

Συνεχίζοντας η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της άτυχης κοπέλας, τονίζοντας τα εξής: «Η Δώρα Ζέμπερη ήταν μια νεαρή γυναίκα, εξαιρετική και ευσυνείδητη υπάλληλος, ήταν ήσυχος άνθρωπος και το απόλυτο στήριγμα για την οικογένεια της. Οι γονείς της είχαν χωρίσει. Ήταν το οικονομικό στήριγμα της οικογένειας, της μητέρας, του πατέρα της αλλά και των μικρών αδελφών της. Η Δώρα έπαιρνε δάνεια για να εξοφλεί τα χρέη του καταχρεωμένου πατέρα της. Πολύ συχνά έφταναν στο σπίτι τοκογλύφοι, λόγω των χρεών του πατέρα της. Η Δώρα εκδήλωνε φοβίες για τη δουλειά της. Φοβόταν μήπως κάνει κάποιο λάθος. Ήταν νέα υπάλληλος, της ανέθεταν απλές υποθέσεις και είχε την καθοδήγηση του προϊσταμένου της. Η Δώρα έκανε επαλήθευση των προστίμων και επέβαλε τους φόρους. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή στη Σάμο, επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές είναι βαριές υποθέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X