ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό: Είχε αλλάξει σπίτι, πήρε panic button αλλά ο φονιάς πρόλαβε

Ο σπαραγμός της μάνας όταν εντόπισε την κόρη της νεκρή

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από τη στυγερή δολοφονία στη Σαλαμίνα με θύμα μια 43χρονη. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τη μητέρα της, νωρίς το πρωί της Τρίτης μέσα στο σπίτι τους, στα Αμπελάκια.

Όπως έγινε γνωστό, η 43χρονη είχε καταφύγει στο πατρικό της με τον γιο της, καθώς φοβόταν τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση.

Το panic button

Ειδικότερα, οπως ανέφερε η γυναίκα στους αστυνομικούς, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου ο άνδρας την χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε, ενώ παράλληλα της άρπαξε το κινητό καθώς και το αυτοκίνητό της, και εξαφανίστηκε.

Από την Αστυνομία εκδόθηκαν αναζητήσεις για τη σύλληψη του δράστη εντός των ορίων του αυτοφώρου, το οποίο και έληξε την 23:59 ώρα της 02/12/2023.

Οι αστυνομικοί πρότειναν στην 43χρονη να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει με τη γυναίκα να το αποδέχεται. Επιπλέον την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν με τον καταγγελλόμενο, κάτι που επίσης δέχτηκε και αποχώρησε με τη μητέρα της για το πατρικό της.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει να έχει ενεργοποιηθεί από τη 43χρονη η εφαρμογή για το panic button.

Ο άνδρας αναζητήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου τόσο στην οικία του όσο και σε μέρη του νησιού που σύχναζε χωρίς αποτέλεσμα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει να έχει ενεργοποιηθεί από το θύμα η εφαρμογή για το panic button, ενώ ο δράστης πιθανόν χρησιμοποίησε καραμπίνα για να τη σκοτώσει.

«Τη σκότωσε και τη σκέπασε με σεντόνι»

Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο άνθρωπος που άκουσε τον πυροβολισμό και τις φωνές από το σπίτι του φονικού και έτρεξε να δει τι συνέβη, η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν καλυμμένη με ένα σεντόνι.

Νωρίτερα, είχε ακούσει το σπαραγμό της μητέρας του θύματος η οποία ούρλιαζε μόλις αντίκρυσε νεκρή την κόρη της.

Το σπίτι που εντοπίστηκε νεκρή η 43χρονη

«Ήταν σκεπασμένη με ένα σεντόνι»

«Ακούσαμε πυροβολισμούς το ξημέρωμα, γύρω στις 6.30, απλά επειδή είναι και η εποχή κυνηγιού δεν δώσαμε σημασία. Είναι ήσυχη γειτονιά και το χωριό γενικά εδώ. Αποκαλύφθηκε μετά όταν γύρισε η μητέρα της και άνοιξε την πόρτα και είδε το πτώμα. Είχε πυροβοληθεί εξ' επαφής δηλαδή. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να τη βοηθήσω γιατί ήταν ημιλιπόθυμη η γυναίκα και είδα και τη σορό. 8 και κάτι άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει "το παιδί μου, το παιδί μου", τρέχω, ανθρώπινο, γειτόνισσα είναι, να βοηθήσω. Και βλέπουμε, δυστυχώς, την κοπέλα νεκρή. Αίμα δεν είχε, δεν φαινόταν το αίμα γιατί έχει χτυπηθεί στην κοιλιακή χώρα και το αίμα ήταν στην πλάτη της. Ήταν σκεπασμένη και με ένα σεντόνι. Δηλαδή, είχε το θράσος τη σκέπασε κιόλας φεύγοντας», λέει ο γείτονας του θύματος ενώ τονίζει πως η μητέρα της 43χρονης έδειξε ως δράστη της δολοφονίας τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα ενός αγοριού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, την ώρα του φονικού, το παιδί ήταν εκτός σπιτιού, καθώς φοιτά σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνας.

«Την ήξερα λίγο, όχι ιδιαίτερα. Δεν είναι εδώ η μόνιμη κατοικία της, έμενε αλλού αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες εδώ. Η μητέρα ισχυρίζεται για τον πρώην σύντροφο. Υπάρχει μια φημολογία για κακοποιητική συμπεριφορά, πρόσφατα κιόλας. Το παιδί του θύματος επειδή είναι με ειδικές ανάγκες φεύγει νωρίςι, πάει σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνος οπότε δεν ήταν εδώ», αναφέρει ο ίδιος.

«Είχε κρυφτεί στο σπίτι της μητέρας της για να σωθεί»

Φίλη της 43χρονης μίλησε για το θύμα και έκανε λόγο για «μία εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδί της με αξιοπρέπεια».

«Η Γιωργία είχε φύγει από το σπίτι της κι είχε πάει στο σπίτι της μητέρας της να μείνει γιατί δεν άντεχε άλλο να την κακοποιεί αυτό το τέρας. Είχε πάει να κρυφτεί η γυναίκα για να σωθεί κι αυτός προφανώς την ανακάλυψε και πήγε και τη σκότωσε. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδάκι της με αξιοπρέπεια και βρέθηκε αυτός να της στερήσει τη ζωή. Είχε κάνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα γιατί καταλάβαινε ότι κινδυνεύει η ζωή της και για αυτό έφυγε κι από το σπίτι της αλλά δυστυχώς στάθηκε άτυχη» λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση