ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Φαίης: Τα ευρήματα δείχνουν πως δεν τη σκότωσε η αδερφή της

Η αδελφή της 23χρονης ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά

Νέες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση της Φαίης Μπακογιώργου η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη πριν από δύο χρόνια. Κατηγορούμενες για το θάνατό της είναι η σπιτονοικοκυρά Παγώνα που έμενε η 23χρονη, η μητέρα της Μαρία και η αδελφή της Φαίης Κατερίνα, οι οποίες κατηγορούνται ότι συστηματικά και κατ΄ επανάληψη απειλούσαν, χτυπούσαν, βασάνιζαν και εξέδιδαν το άτυχο κορίτσι. Kαι οι τρεις γυναίκες έχουν κριθεί προφυλακιστέες. Αν και η αδελφή της Φαίης ομολόγησε με κυνικό τρόπο πως εκείνη τη σκότωσε, εντούτοις τα ιατροδικαστικά ευρήματα από την νεκροψία – νεκροτομή δεν συνάδουν με το τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 23χρονη.

Έτσι ο πατέρας της 23χρονης μέσω της συνηγόρου του έχει καταθέσει αίτημα για τη διενέργεια αναπαράστασης προκειμένου να χυθεί φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η κόρη του έχασε τη ζωή της. Άλλωστε ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει τονίσει πως δεν πιστεύει τα όσα ομολόγησε η άλλη του κόρη καθώς υπάρχουν στοιχεία που αναιρούν τα όσα κατέθεσε. Παράλληλα, η αδελφή της Φαίης Κατερίνα έχει ζητήσει να απολογηθεί συμπληρωματικά γεγονός που ακόμη δεν έχει γίνει. Η δικηγόρος του πατέρα κα Βούλα Δημητριάδου ανέφερε στο protothema.gr ότι «αναμένουμε την απάντηση της 15ης ανακρίτριας αναφορικά με το αίτημα που έχουμε υποβάλλει και εξηγούμε για ποιον λόγο κρίνεται επιτακτική η αναπαράσταση και περιμένουμε. Η δε αδελφή ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά αλλά δεν υπάρχει κάποια απάντηση για την συμπληρωματική απολογία».

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Φαίη Μπακογιώργου ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο παιδί της. Στις 8 Οκτωβρίου 2021 χάθηκαν τα ίχνη της στην Κυψέλη, ενώ είχε εκδοθεί και missing alert με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή. Μετά από έρευνα των αρχών αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της, την έδερναν, την απειλούσαν, την εξέδιδαν και την ανάγκαζαν να πέφτει μέχρι και στις ρόδες διερχόμενων αυτοκινήτων προκειμένου να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Η κυνική ομολογία της αδερφής

«Την έριξα κάτω, την πάτησα στο λαιμό, κούναγε τα χέρια και τα πόδια για να πάρει οξυγόνο και της λέω: “Τώρα εδώ θα πεθάνεις”. Την έριξα ανάσκελα και της πάτησα το λαιμό στο λάρυγγα. Την πατούσα με όλη μου τη δύναμη, μέχρι να σταματήσει να κάνει τα περίεργα της. (…) Στη συνέχεια την έβαλα στο καρότσι, σαν να κάθεται, πήρα μια κουβέρτα, την σκέπασα και σιγά-σιγά ανοίγω την πόρτα. Ήταν νύχτα. Τα χέρια της, δεν ήταν σε ακαμψία μπορούσα να τα κουνήσω. Βγαίνω έξω και τρέχω με το καρότσι μην με δει κανείς. Έτρεξα να την αφήσω κάπου να τελειώνω. Την πέταξα από το καρότσι και έφυγα. Εγώ την μετέφερα εκεί και δεν το μετανιώνω. Και στη ζωή να ήταν, πάλι θα την σκότωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν την σκοτώσαμε εμείς»

Όσον αφορά δε στη δολοφονία της Φαίης, τόσο η 57χρονη όσο και η μητέρα της αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί. Ειδικότερα, απολογούμενη η σπιτονοικοκυρά, ανέφερε πως γνώρισε την Φαίη το 2019 στο κέντρο της Αθήνας και πως την φιλοξενούσε από οίκτο.

«Είμαι συνεργάτης τριών δικηγόρων. Γνωρίζω τον πατέρα της Φωτεινής και πρώτη φορά του μίλησα στο τηλέφωνο. Τον πήρα από το τηλέφωνο της Φωτεινής. Του είπα ότι το παιδί του έχει πρόβλημα, ότι δεν έχει χρήματα. Αυτή ήταν η πρώτη επικοινωνία. Ποτέ δεν βοηθούσε. Την Φωτεινή την γνώρισα βράδυ μετά τις 00:00 στο Everest το 2019 στην Πατησίων. Ήμουν με έναν δικηγόρο. Το παιδί έκανε επαιτεία για να πάρει γάλα για το παιδί της ζητούσε και δουλειά. Της έδωσα 5 ευρώ και 10 ο δικηγόρος. (…) Φιλοξένησα την Φαίη τη μαμά της και δύο ανήλικα παιδιά της Φαίης και η αδερφή της έμενε με τον πατέρα του παιδιού της. Μετά ήρθε και η Κατερίνα όταν το παιδί της ήταν έξι μηνών» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Για τον θάνατο της 23χρονης ισχυρίστηκε: «Τον Ιούλιο του 2022 μου είπε πρώτη φορά η Κατερίνα, όταν ήμουν με τη μαμά της κι άλλους δύο σε ένα καφέ απέναντι απ’ το δικαστήρια στην Ευελπίδων, ενώ ήταν όρθια η Κατερίνα μας είπε “Τι νομίζεις μωρή; Εγώ σου έφαγα την κόρη!”. Δεν την πιστέψαμε. Και τώρα που βρισκόμασταν στα κρατητήρια πιέστηκε γιατί δεν είχε ξαναβρεθεί εκεί και είπε στη μάνα της ότι αυτή σκότωσε την Φαίη. Όταν την ρώτησα λεπτομέρειες, μου είπε ότι την έβαλε στο καρότσι του μπέμπη και την σκέπασε με την κουβέρτα και την πήγε πιο κάτω. Όταν είχα γυρίσει εκείνο το βράδυ στο σπίτι, μου είπε ότι κοιμάται μέσα η Φαίη με τα παιδιά της, τότε την είχε ήδη σκοτώσει όπως μου είπε τώρα στα κρατητήρια».

«Δεν γνωρίζω πώς μπορεί να πέθανε η Φαίη»

Από τη μεριά της, η μητέρα της Φαίης υποστήριξε στην απολογία της ότι υπήρχε μίσος και αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αδερφών, το οποίο στο τέλος έγινε ανεξέλεγκτο.

Για την κόρη της είπε ότι λίγο πριν πεθάνει ήταν σε άθλια κατάσταση, πήγαινε στο Πεδίον του Άρεως, είχε περίεργες συναναστροφές με Αφγανούς, έκανε χρήση ουσιών και ερχόταν σπίτι άγρια χτυπημένη.

«Έκανα ότι μπορούσα να την βοηθήσω, να δω που πηγαίνει, τι κάνει. Η Φαίη εξαφανίστηκε στις 9 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Πέμπτη. Ετοίμαζα τα παιδιά με την Κατερίνα να τα πάμε βόλτα. Τα παιδιά ήταν 4. Ένα της Κατερίνας και τρία της Φαίης. Η Φαίη ήταν σε έξαλλη κατάσταση, αγρίμι, η Κατερίνα της έλεγε να έρθει μαζί μας αυτή δεν ήθελε. Όπως ήμασταν μέσα στο δωμάτιο ακούμε την πόρτα του σπιτιού να κλείνει, τρέχει η Κατερίνα να προλάβει την Φαίη, κατέβηκε με τα πόδια από το δεύτερο όροφο αλλά εκείνη είχε ήδη φύγει» σημείωσε.

Ενώ στην ερώτηση πώς νιώθει για τον θάνατο της Φαίης απάντησε: «Έχει φύγει η μισή μου καρδιά, η μισή μου ζωή, έχω λύπη, θυμό, αγανάκτηση, αυτά τα συναισθήματα έχω μέχρι τώρα. Δε γνωρίζω όμως πώς μπορεί να πέθανε η Φαίη».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση