ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξω φρενών η πρόεδρος του δικαστηρίου για την απουσία Πισπιρίγκου (vid)

Ένταση στο δικαστήριο μόλις η πρόεδρος αντιλήφθηκε την απουσία Κούγια, της συνεργάτιδάς του και της Πισπιρίγκου

Έξω φρενών έγινε η πρόεδρος του δικαστηρίου, πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τo Mega, ένταση ξέσπασε μόλις η πρόεδρος της έδρας αντιλήφθηκε ότι από το Δικαστικό Μέγαρο όπου κατέθετε η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καραντζά απουσίαζαν τόσο ο Αλέξης Κούγιας και η συνεργάτιδα του όσο και η κατηγορούμενη, η οποία εντελώς απροειδοποίητα επικαλέστηκε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

"Εγώ με τους γιατρούς δεν παίζω"

Πρόεδρος: Εδώ γράφει ότι ήταν προγραμματισμένο ραντεβού ιατρικό. Αλλά εχθές μάλλον η κατηγορούμενη θα ξέχασε να μας το πει. Η συνεργάτιδα του κυρίου Κούγια, η κυρία Μπάρκα, χθες δεσμεύτηκε ότι θα παρευρεθεί. Φυσικά δεν μας είπε ούτε εκείνη ότι η κατηγορουμένη έχει ραντεβού σε γιατρό. Τι είναι αυτά; Θέλω να μου δώσετε βεβαιώσεις για τα δικαστήρια πού βρίσκονται ο κύριος Κούγιας και η κ. Μπάρκα. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο η κ. Μπάρκα; Τι είναι αυτά;

Συνεργάτιδα Κούγια: Η κ. Μπάρκα δεν θα παραστεί σήμερα γιατί είναι σε δικαστήριο στην Κατερίνη. Δεν έχω βεβαίωση του δικαστηρίου, αλλά έχω μόνο την κλήση.

Πρόεδρος: Με δουλεύετε; Με δουλεύετε; Σαν άγγελος βρέθηκε στην Κατερίνη;

Συνεργάτιδα Κούγια: Ναι.

Πρόεδρος: Όσο μιλάτε, το κάνετε χειρότερο!

Η πρόεδρος φανερά εκνευρισμένη ξεκαθάρισε πως η δικάσιμος θα γίνει κανονικά παρά την απουσία της κατηγορούμενης και της υπεράσπισής της, τονίζοντας μάλιστα πως: "Εγώ με τους γιατρούς δεν παίζω, δεν μπορώ να αφήσω ασθενείς χωρίς τους γιατρούς τους! Έχουν κληθεί εδώ και καιρό! Γνωρίζατε τις ημερομηνίες! Είναι στην Κατερίνη, μας λέτε, και δεν έχω μπροστά μου βεβαίωση; Η κατηγορούμενη ξαφνικά θυμήθηκε ότι έχει ιατρικό ραντεβού;".

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε τελικά λίγη ώρα αργότερα στο δικαστικό μέγαρο και δεσμεύτηκε να εξετάσει σε άλλη δικάσιμο τόσο την κυρία Καρατζά, που ο ίδιος άλλωστε ζήτησε να καταθέσει, όσο και τον κύριο Ηλιάδη που καταθέτει αύριο.

Μάλιστα, δήλωσε παντελή άγνοια για το γεγονός πως ούτε η ίδια η πελάτισσά του δεν παρέστη στο δικαστήριο, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης.

"Σε κανέναν δεν το είχε πει. Από αρχές Ιανουαρίου η κ. Πισπιρίγκου έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας… Σοβαρότατο, το τονίζω, και είχε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού και δεν το είχε πει σε κανέναν".

Η συνομιλία Αλέξη Κούγια και προέδρου

Μετά την πρώτη διακοπή εμφανίζεται στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Πρόεδρος: Καλημέρα κύριε συνήγορε! Σας ακούω…

Α. Κούγιας: Εγώ ακούω εσάς!

Πρόεδρος: Η συνεργάτιδά σας είπε ότι θέλετε να μιλήσετε.

Α. Κούγιας: Έχω διευκολύνει πολλές φορές τη διαδικασία. Σήμερα είμαι στο εφετείο και δικάζω και αύριο είμαι στη Μυτιλήνη και ζήτησα από το δικαστήριο με επιστολή μου να δοθεί αναβολή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά μου. Την Πέμπτη έχω δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη με 12 κατηγορούμενους, αλλά είναι η μόνη ημέρα που το δικαστήριο έκρινε ότι θα εξεταστούν κατά αντιπαράσταση η ιατροδικαστής με τους μάρτυρες ειδικών γνώσεων.

Σε μια δίκη που δεν έχω φέρει ποτέ κανένα κώλυμα, βρισκόμαστε ήδη να έχουμε ολοκληρώσει το στάδιο της απόπειρας και δεν υπάρχει κίνδυνος αποφυλακίσεώς της, γιατί υπάρχει η απόφαση της κυρίας Τζωρτζάτου. Και ξαφνικά ακούω κάτι πολύ υποτιμητικό για εμένα, να αμφισβητείτε την ηθική μου στο δικαστήριο. Ειλικρινά αν έχετε αυτήν την άποψη για εμένα θα παραιτηθώ.

Με θεωρείτε έναν ανήθικο δικηγόρο, που προβάλλει κώλυμα που δεν υπάρχει; Εγώ ποτέ δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα στο δικαστήριο και λυπάμαι πολύ που με αντιμετωπίζετε έτσι. Να ψάχνετε τα δικαστήρια να δείτε αν λέω αλήθεια. Εγώ είμαι παρών εδώ και 35’ και όλο το μικτό ορκωτό εφετείο περιμένει εσάς, για να πάω εκεί.

Πρόεδρος: Είναι υποχρέωσή μου να αναζητήσω στα άλλα δικαστήρια αν παρίσταστε; Δεν είμαι εδώ για να σας κάνω καψόνια κύριε συνήγορε. Ήσασταν ενήμερος για τη σημερινή εξέταση της κυρίας Καρατζά. Δεν αμφισβητώ την ηθική κανενός συνηγόρου. Όμως δεδομένου ότι έχετε πολλά δικαστήρια και αυτό γίνεται αντιληπτό, όμως πρέπει αυτή η δίκη που αφορά σε αυτήν την υπόθεση, να δικαστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μεσολαβούν εκλογές… Είχαμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι στις 4/4 θα εξεταστεί η κυρία Καρατζά. Η συνεργάτιδά σας, κυρία Μπάρκα, μας είπε εχθές ότι θα παραστεί η ίδια σήμερα! Δεσμεύτηκε ότι η ίδια θα παραστεί! Και της είπα ότι θα καλέσουμε την κυρία Καρατζά ακόμη μια ημέρα για να την εξετάσετε εσείς! Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας που έχω να ερευνώ όσα μας λέτε, ενημερώθηκα από την Κατερίνη ότι η υπόθεση στην οποία θα παρίστατο η κυρία Μπάρκα συνεργάτιδα σας, δεν παρίσταται! Και σας εκπροσωπεί μια δικηγόρος Κατερίνης…

Α. Κούγιας: Εγώ ενημέρωσα την κυρία Μπάρκα εχθές το βράδυ ότι αν ερωτεύτηκε τον εαυτό της για να κάνει δίκη μόνη της και να παρίσταται σήμερα, θα φύγει από το γραφείο μου! Εικάζω ότι μπορεί να μην πρόλαβε να φτάσει στην Κατερίνη και θα βρήκε κάποια συνάδελφο… Όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν έχω καμία αντίρρηση να γίνει η διαδικασία όπως λέτε. Για την κυρία κατηγορουμένη επίσης να ξέρετε ότι έχει μεγάλο ιατρικό πρόβλημα, πρέπει να δείτε το κορμί της.

Πρόεδρος: Το ίδιο με σήμερα θα γίνει και αύριο για τον κύριο Ηλιάδη. Σας ενημερώνω.

Α. Κούγιας: Εντάξει, σας ευχαριστώ και συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση