ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισλανδία: «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο του Γκρίνταβικ (vid)

Πριν την έκρηξη σημειώθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα

Την έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Το ηφαίστειο Sylingarfell ξεκίνησε να εκρήγνυται στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) μετά από έντονη έκρηξη σεισμικής δραστηριότητας και εκτοξεύει λάβα από ρωγμή τριών χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Γκρίνταβικ, περίπου 4.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό γραφείο, η έκρηξη βρίσκεται περίπου στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη, που είχε γίνει τον Δεκέμβριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια διαταραχή στις εναέριες μεταφορές. Το ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες ιαματικό λουτρό Blue Lagoon που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας, έκλεισε όταν ξεκίνησε η έκρηξη και οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ισλανδίας RUV.

Η Ισλανδία, που βρίσκεται πάνω από ένα ηφαιστειακό θερμό σημείο στον Βόρειο Ατλαντικό, έχει κατά μέσο όρο μία έκρηξη ξάθε τέσσερα με πέντε χρόνια. Το 2010, η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull, είχε προκαλέσει εκτεταμένο κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από την Ευρώπη, καθώς εκτόξευε τεράστια σύννεφα τέφρας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση