ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα... φρενάρει και τη Eurovision ο κορωνοϊός;

Eurovision 2020: Θα τη... «μολύνει» ο κορωνοϊός;

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2020 φαίνεται να προχωρά ομαλά παρά τον κορονοϊό COVID-19, καθώς στη σημερινή (10/03) συνάντηση των επικεφαλής των 41 αποστολών που συμμετέχουν, η EBU ξεκαθάρισε πως «παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τις αρμόδιες αρχές» και πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή του.

Μπορεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision να απέχει δύο μήνες, αλλά οι διεργασίες έχουν ενταθεί και σήμερα (10/03) πραγματοποιήθηκε, στο Ρότερνταμ, η πρώτη από τις δύο ημέρες της συνάντησης των επικεφαλής των αποστολών από τις 41 χώρες που λαμβάνουν μέρος.

Οι απουσίες και ο ελληνικός φάκελος συμμετοχής

Ο κορονοϊός COVID-19 που πλήττει σχεδόν όλη την Ευρώπη και έτσι τουλάχιστον δέκα αποστολές συμμετείχαν στη σχετική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ήταν η ελληνική, η σουηδική, η ισραηλινή, η φινλανδική, η ιταλική και η ελβετική.

Κατά τη σημερινή ημέρα παρουσιάστηκαν οι χώροι διοργάνωσης του διαγωνισμού, όπως η αρένα, το Κέντρο Τύπου, το EuroClub, το EuroVillage κλπ.. Επίσης, κληρώθηκε η σειρά εμφάνισης της Ολλανδίας στον τελικό της φετινής συμμετοχής και ο Jeangu Macrooy θα ανέβει 23ος στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι «Grow».

Η ελληνική αποστολή, λοιπόν, υπέβαλε τον επίσημο φάκελο της συμμετοχής της με το τραγούδι «Superg!rl» που ερμηνεύει η Stefania και υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade και η Sharon Vaughn. Μάλιστα, το κομμάτι πλησιάζει τις 250.000 αναπαραγωγές στο Spotify και έχει ξεπεράσεις τις 1,6 εκατ. προβολές στο YouTube.

Στη σκιά του κορονοϊού COVID-19

Η εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 στην Ευρώπη έχει οδηγήσει είτε σε πολλές αναβολές γεγονότων είτε στη διοργάνωσή τους κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, στην Ολλανδία, στον τόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού, έχουν καταγραφεί περίπου 300 κρούσματα.

Ο Ζίτσε Μπάκερ, εκ μέρους των παραγωγών του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε το εξής:

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, διατηρούμε στενή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2020 θα συμβεί! Ας έχουμε εμπιστοσύνη, έχουμε ακόμα λιγότερο από δύο μήνες».

​Έτσι, έγινε σαφές ότι η EBU, η οποία έχει καταγράψει κρούσμα κορονοϊού COVID-19 μεταξύ των στελεχών της, παρακολουθεί ημέρα με την ημέρα την εξάπλωση της ασθένειας και εξετάζει διάφορα σενάρια, τα οποία δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει στα τέλη του μήνα εάν κριθεί απαραίτητο. Οι πιο πιθανές εναλλακτικές λύσεις είναι δύο: είτε η διεξαγωγή του διαγωνισμού στην αρένα «Ahoy» του Ρότερνταμ, από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, χωρίς θεατές είτε η διοργάνωσή του σε κάποιο τηλεοπτικό studio. Απευκταία επιλογή για όλους είναι η ακύρωση της Eurovision, κάτι που -με τα τωρινά δεδομένα- δεν φαίνεται πιθανό και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X