ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι φοράμε σωστά μάσκα και γάντια (vid)

Είναι πιθανόν να μεταδώσεις τον κορωνοϊό στον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις...

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα θέματα συζήτησης των τελευταίων ημερών και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι η χρήση της μάσκας και των γαντιών.

Η ιατρική συντάκτρια του ethnos.gr και του Έθνους, Δήμητρα Ευθυμιάδου μιλώντας στην εκπομπή του Open TV, «Open Ελλάδα» αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως τόνισε «δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΠΟΥ όσο και οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας δεν συνιστούν τη γενικευμένη χρήση γαντιών και μάσκας, παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Αν κανείς δοκιμάσει να φορέσει μάσκα ή να βάλει γάντια αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ πιθανό να μεταδώσει στον εαυτό του τον κορονοϊό χωρίς να το καταλάβει. Η αφαίρεσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και το μεγάλο ζήτημα είναι το καθαρό μας χέρι να μην έρθει σε επαφή με την εξωτερική τους πλευρά. Το πρώτο γάντι αφαιρείται από τη μέση και ο στόχος είναι να καταφέρουμε να ακουμπήσουμε την εσωτερική του πλευρά και όχι την εξωτερική. Στη συνέχεια με το χέρι μας ακουμπάμε την εσωτερική πλευρά του δεύτερου γαντιού. Ακολούθως το γυρίζουμε ανάποδα και το τραβάμε προς τα πάνω».

Από την άλλη πλευρά η ιατρική συντάκτρια του ethnos.gr και του Έθνους ανέφερε πως η ίδια διαδικασία ακολουθείται και με τη μάσκα. «Τη φοράμε αφότου έχουμε βάλει αντισηπτικό στα χέρια και έχουμε φορέσει τα γάντια. Για να την αφαιρέσουμε κάνουμε το εντελώς αντίστροφο. Πρώτα βγάζουμε τα γάντια, γιατί τα μάτια και το πρόσωπο είναι πηγές εισόδου του ιού. Στη συνέχεια ακουμπώντας τα κορδονάκια που την στηρίζουν την αφαιρούμε από το πρόσωπό μας και γενικότερα δεν την πιάνουμε από το εξωτερικό της μέρος».

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση