ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι έπιασαν τον Τούρκο εμπρηστή που έβαζε φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Κουβαλούσε αναπτήρες και σφουγγάρι για προσάναμμα

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα κουβαλούσε ο Τούρκος εμπρηστής που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω.

Ο 33χρονος συνελήφθη, την Κυριακή, αφού είχε βάλει φωτιά σε σημείο της περιοχής, η οποία, ευτυχώς, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πώς συνελήφθη ο Τούρκος εμπρηστής

Η σύλληψη του 33χρονου έγινε από ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κινούνταν στον περιφερειακό είδε στήλη καπνού και άμεσα έσπευσε στο σημείο. Εκεί βρισκόταν ήδη η ΟΠΚΕ, η οποία συνομιλούσε με μάρτυρα ο οποίος περιέγραφε τον δράστη.

Άμεσα άρχισε η αναζήτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά εντόπισαν τον Τούρκο εμπρηστή, ο οποίος έφερε δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα.

Αιτών ασύλου ο εμπρηστής -«Έφυγα από την Τουρκία γιατί εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος μπήκε τον Μάρτιο παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και φέρεται να δήλωσε: «Έφυγα από την Τουρκία γιατί εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πριν από ένα μήνα είχε προσαχθεί από το κέντρο της Αθήνας από την ΔΑΕΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας).

Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανάρτηση Κικίλια για την σύλληψη του εμπρηστή: Ομολόγησε την εγκληματική του πράξη

Την σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», έγραψε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X