ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι αναγνωρίστηκε η σορός του Πριγκόζιν

Τι αναφέρουν τα ρώσικα ΜΜΕ

Το πτώμα του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε από ένα δάχτυλο που έλειπε εν μέρει, αφότου το πτώμα του ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικό κανάλι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ρωσικό κανάλι Telegram VchK-OGPU, το πτώμα του Πριγκόζιν αναγνώρισε ένας ανώτερος διοικητής της Wagner από τον τραυματισμό που υπέστη στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Παράλληλα, το κανάλι πρόσθεσε πως ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ντμίτρι Ούτκιν αναγνωρίστηκε από τα τατουάζ του.

Το κανάλι Telegram ανέφερε: «Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο από έναν από τους διοικητής του PMC Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν η απουσία ενός δαχτύλου».

Από σκόπιμη έκρηξη η πτώση του αεροπλάνου;

Την ίδια ώρα, μια προκαταρκτική αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσε πως η συντριβή του αεροπλάνου προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη, ωστόσο το Πεντάγωνο λέει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να παραπέμπουν σε πύραυλο άμυνας εδάφους – αέρος.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανόν» στόχος, υποδεικνύοντας μια βόμβα κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμο σαμποτάζ στο αεροσκάφος, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του σκοτώθηκαν ως εκδίκηση για την ανταρσία του περασμένου Ιουνίου, που αμφισβήτησε την εξουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήταν «πολύ πιθανό» να είχε στοχοποιηθεί ο Πριγκόζιν.

Τοποθετήθηκαν βόμβες στο αεροπλάνο του Πριγκόζιν;

Την ίδια ώρα, δύο ρωσικά μέσα ενημέρωσης με πηγές ασφαλείας εντός του Κρεμλίνου ισχυρίστηκαν πως ενδεχομένως μία ή δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, σε ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίχθηκε πως οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους κοντά στην τουαλέτα.

Αυτό τροφοδοτήθηκε από τις αποκαλύψεις της 39χρονης αεροσυνοδού Κριστίνα Ρασπόποβα, η οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την απογείωση ότι η πτήση είχε καθυστερήσει λόγω «επισκευών» της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της περιοχή ισχυρίστηκαν πως άκουσαν έναν μεταλλικό κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροπλάνο να συντρίβεται στο έδαφος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση