ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εστειλαν μήνυμα στους παιδαγωγούς να λένε καλά λόγια για τον πατέρα Αντώνιο

Η υπόθεση των καταγγελιών βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας

«Να λέτε καλά λόγια για τον πατέρα Αντώνη» ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι παιδαγωγοί της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega, μετά τον σάλο των καταγγελιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση με τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας ανηλίκων με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να οδηγούν τέσσερα άτομα, τρεις εργαζομένους και τον ιδρυτή της ΜΚΟ, πατέρα Αντώνιο στο να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελικές ή αστυνομικές Αρχές. Οι καταγγελίες αυτές, που αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο έφτασαν στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Αυγούστου μέσω δύο διαδοχικών emails του Συνηγόρου χωρίς ωστόσο σε αυτά να γίνεται άμεση αναφορά από παθόντα σε σεξουαλική κακοποίηση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα διερευνώμενα αδικήματα είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων, ενώ τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εισαγγελικό « μικροσκόπιο» είναι ο πατέρας Αντώνιος τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού». Σε περίπτωση δε που προκύψουν στοιχεία για άλλες πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, όπως παρενόχληση ή θωπείες η εισαγγελία θα εξετάσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Εισαγγελικές πηγές δεν αποκλείουν τέλος δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

«Το στέλεχος είχε σαν δούλο τον 19χρονο»

Την ίδια στιγμή, μία 18χρονη πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου» στη δομή της Ηπείρου μίλησε αποκλειστικά στο Tlive για τη γνωριμία της με τον 19χρονο που έκανε καταγγελία για κακοποιητικές συμπεριφορές, μέσα στις δομές. «Άλλο πρόσωπο δείχνουν μπροστά στις κάμερες, ότι και καλά είναι οικογένειά μας εκεί, και αλλιώς όταν φεύγουν οι κάμερες. Εγώ στην Κιβωτό έχω περάσει τα απίστευτα. Έχω φάει χαστούκι από τον ίδιο τον (…). Επειδή δεν έκανα αυτά που ήθελε», ανέφερε αρχικά στον Alpha. «Με τον 19χρονο μαζί μεγαλώσαμε. Ήμασταν μαζί συνέχεια. Τώρα τελευταία που έχει φύγει από την Κιβωτό, έχουμε χαθεί γιατί εγώ είμαι μακριά» υπογράμμισε στη συνέχεια για τη γνωριμία της με τον 19χρονο καταγγέλλοντα.

Για το ποια ήταν η τελευταία φορά και πόσες φορές έχει συναντήσει τον 19χρονο, η 18χρονη σήμερα κοπέλα αναφέρει: «Όσο ήμουν στην Κιβωτό ήμασταν μαζί συνέχεια. Από την ώρα που έφυγα από την Κιβωτό μία φορά τον έχω δει μέσω βιντεοκλήσης, επειδή ήταν στον στρατό μαζί με το αγόρι μου. Στην Κιβωτό, ερχόταν μαζί με τον (…), γιατί ο (…) τον έπαιρνε παντού από πίσω του. Ήταν και καλά ο βοηθός του και τον είχε σαν δούλο. Τον χτύπαγε στον κεφάλι. Ο (…) τον έπαιρνε και έφευγαν. Πήγαιναν βόλτες από δω, βόλτες από εκεί, συνέχεια. Σε εμάς, στα κορίτσια δεν έδινε σημασία ο (…) είναι η αλήθεια. Πιο πολύ ασχολείτο με τα αγόρια. Εμάς μας είχε απομακρύνει. Δεν μας μιλούσε».

Στην ερώτηση γιατί ο 19χρονος ήταν συνέχεια μαζί με τον (…), η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Γιατί τον ήθελε ο (…), δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση. Γιατί αν φέρει αντίρρηση, θα υποστεί τη συνέπεια. Του φορούσε παπούτσια, του φορούσε τις κάλτσες του, του φορούσε τις παντόφλες του, του έλεγε ''φέρε μου να φάω'', ''φτιάξε μου κάτι να φάω'', ''φτιάξε μου πρωινό''».

ΠΗΓΗ: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X