ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έσπερνε τον θάνατο σε νεογνά - «Τα σκότωσα επίτηδες»

Ανατριχιαστικά ευρήματα στη δίκη της νοσοκόμας

Στον έκτο μήνα έχει μπει η εκδίκαση της πρωτοφανούς υπόθεσης δολοφονίας νεογνών από μία νεαρή νοσοκόμα νεογνολογικής μονάδας στο Μάντσεστερ. Στο εδώλιο κάθεται η Λούσι Λέτμπαϊ. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζονται ενώπιον των ενόρκων αλλά και της ίδιας της κατηγορούμενης, είναι ανατριχιαστικά.

Στο υπνοδωμάτιό της βρέθηκαν σημειώματα στα οποία φαίνεται όχι μόνο να παραδέχεται τι έχει διαπράξει αλλά και να συνειδητοποιεί τις διαστάσεις των εγκληματικών πράξεών της.

Στα σημειώματα έχει γράψει με το ίδιο της το χέρι: "Δεν αξίζω να ζω. Τα σκότωσα επίτηδες επειδή δεν είμαι αρκετά ικανή να τα φροντίσω".

Συνελήφθη το 2018 - Πέντε χρόνια μετά η δίκη της συγκλονίζει

Η δίκη της Λέτμπαϊ έχει λάβει στη Βρετανία πολύ μεγάλες διαστάσεις. Για πρώτη φορά συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018. Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, με δάκρυα στα μάτια ακούει να παρουσιάζεται στο δικαστήριο το χρονικό των νοσηρών πράξεών της.

Τα πιο πρόσφατα ευρήματα ήταν αυτά από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί από το υπνοδωμάτιό της όταν την συνέλαβαν και έκαναν έρευνα στον χώρο. Στους τοίχους του δωματίου είχε γράψει: "Να λάμπεις σαν διαμάντι" και "Να αφήνεις τη λάμψη σου όπου κι αν πας". Αντί για λάμψη όμως, η νεαρή γυναίκα έσπερνε το θάνατο.

Όσο για τα τρία ιδιόχειρα σημειωματάρια, ο Εισαγγελέας τα χαρακτήρισε "τα πιο τρανταχτά ευρήματα" από ό,τι εντόπισε η αστυνομία. Στα σημειωματάριά της οι αρχές βρήκαν τις δηλώσεις αγάπης για έναν συνάδελφό της, γιατρό, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε καθώς δεν σχετίζεται με τις δολοφονίες των νεογνών. Δίπλα στο όνομά του έχει γράψει "σε αγάπησα" και "ήσουν ο καλύτερός μου φίλος". Και επίσης:

"Πραγματικά δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό, απλά θέλω η ζωή να είναι όπως πριν" και "Θέλω να είμαι χαρούμενη στη δουλειά που αγαπώ... πραγματικά δεν ανήκω πουθενά, είμαι πρόβλημα για όσους με γνωρίζουν και θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όλους αν έφευγα".

Λίγες γραμμές πιο κάτω όμως σημειώνει: "Βοήθησέ με. Δεν μπορώ να το κάνω άλλο πια αυτό" και "Πώς μπορεί να συνεχιστεί έτσι η ζωή;"

Όλα αυτά προέρχονται από το προσωπικό της ημερολόγιο του έτους 2016 και ερμηνεύονται ως παραδοχή των φρικτών πράξεών της και της κατάστασης στην οποία βρισκόταν.

Στα πράγματα της κατηγορούμενης έχουν βρεθεί και έξι σελίδες ιατρικών σημειωμάτων νεογνών παιδιών που δεν σχετίζονται με τη δίκη αλλά βρέθηκαν στο σπίτι των γονιών της την ίδια ημερομηνία που συνελήφθη.

Συνολικά, βρέθηκαν 257 ιατρικά δελτία κατά τη διάρκεια ερευνών στο πλαίσιο της έρευνας. Σε 21 από αυτά αναφέρονται τα ονόματα των μωρών τα κατηγορείται ότι σκότωσε.

Το χρονικό της φρίκης: Αδικαιολόγητοι θάνατοι σε μια νεογνολογική κλινική

Η Λούσι Λέτμπαϊ εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε ειδική μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester Hospital στη βορειοδυτική Αγγλία όπου εργάστηκε μεταξύ 2015 και 2016.

Εκεί, κατηγορείται ότι σκότωσε επτά νεογέννητα, πέντε αγοράκια και δύο κοριτσάκια, και ότι δηλητηρίασε σκόπιμα άλλα δέκα, πέντε αγοράκια και πέντε κοριτσάκια, χορηγώντας τους ινσουλίνη.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση