ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έρχονται 9 τρομοκράτες και έχω μια σφαίρα»

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε φόβο» είπε η αδερφή της Αντάρ Μπεν Σιμόν

Η 20χρονη ανθυπολοχαγός Αντάρ Μπεν Σιμόν είναι άλλο ένα από τα στελέχη του ισραηλινού στρατού που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση της Χαμάς που προκάλεσε τον πόλεμο στο Ισραήλ. Η Αντάρ έπεσε νεκρή το πρωί του Σαββάτου όταν, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, «έπεσε στη φωτιά προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στη βάση της».

Η 20χρονη, η οποία ήταν διοικητής διμοιρίας «ήταν επικεφαλής μιας εκπαιδευτικής ομάδας νεοσύλλεκτων στο Ζικίμ. Όταν η ίδια και οι συνάδελφοί της ανακάλυψαν την επίθεση του μεγάλου αριθμού των τρομοκρατών, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά της να προστατεύσει τους νεοσύλλεκτους» περιέγραψαν συγγενείς της.

Αφού σιγουρεύτηκε ότι οι νεοσύλλεκτοι στρατιωτές βρίσκονταν σε ασφαλή καταφύγια «η Αντάρ πολέμησε με όλη της τη δύναμη για να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες και να υπερασπιστεί την πατρίδα της. Χάρη στη γενναιότητά της Αντάρ και των συναδέλφων της αξιωματικών σχεδόν όλοι οι νεοσύλλεκτοι επέστρεψαν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ήταν μια αληθινή Ισραηλινή ηρωίδα που έδωσε τα πάντα για την πατρίδα της που αγαπούσε τόσο πολύ» πρόσθεσαν οι συγγενείς της 20χρονης ανθυπολοχαγού.

«Το Σάββατο η ανηψιά μου ήταν στη βάση όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Ζει τώρα χάρη στον ηρωισμό της διοικήτριάς της, της Αντάρ Μπειν Σιμόν που έδωσε τη ζωή της για να σώσει τους στρατιώτες υπό τις διαταγές της - συμπεριλαμβανομένης της ανηψιάς μου» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

«Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκες»

Στην κηδεία της Αντάρ η αδερφή της προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με όσα αποκάλυψε για τα μηνύματα που αντάλλαξαν πριν το τραγικό τέλος για την νεαρή αξιωματικό.

«Εκείνο το πρωί ξύπνησα από τον συναγερμό και σου έστειλα μήνυμα "Αντάρ είσαι στη βάση; Υπάρχει συναγερμός;" και μου απάντησε "δεν μπορείς να φανταστείς πόσο φοβόμαστε. Πύραυλοι πετάνε πάνω από το κεφάλι μου και πέφτουν μέσα στη βάση". Ήταν η πρώτη φορά που μου είπες ότι φοβάσαι και μετά μου έστειλες άλλο ένα μήνυμα "εννέα τρομοκράτες έρχονται προς το μέρος μας. Έχω μια σφαίρα στη θαλάμη. Shema Yisrael (σ.σ. η προσευχή που κάνουν οι Ισραηλινοί). Θα μιλήσουμε αργότερα"».

«Σε παρακάλεσα να κρυφτείς και να προστατευτείς αλλά εσύ έμεινες ηρωίδα, ηγέτης και ασπίδα προστασίας για όλους τους άλλους. "Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε" με ενημέρωσες" σαν να ήξερες τι θα συμβεί. Και στις 7:38 πήρα το τελευταίο σου μήνυμα: "Είμαστε σε σφοδρή μάχη. Οι στρατιώτες μου έχουν τραυματιστεί". Εγώ συνέχισαν να σου στέλνω μηνύματα αν είσαι καλά περιμένοντας ένα σημάδι αλλά δεν μου απάντησες ποτέ» συνέχισε την περιγραφή της μοιραίας ημέρας η αδερφή της Αντάρ.

«Ήσουν πάντα η πηγή του γέλιου και η πρώτη που έτεινε χείρα βοηθείας. Στο σημειωματάριό σου είχες γράψει μια ομιλία για τους στρατιώτες σου με λεπτομέρειες και οργάνωσης γιατί τίποτα δεν σου διέφευγε. Θυμάμαι αυτή τη φράση που μας προκάλεσε ανατριχίλα: "Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις μαζί - δυσκολίες, χαρές, αστεία, ακόμα και πόνο. Αλλά μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα". Αντάρ, μονάκριβή μου αδελφή θα θυμόμαστε αυτές τις λέξεις που μοιράστηκες με τους στρατιώτες σου και θα ψάξουμε εκεί τώρα δύναμη» κατέληξε η αδερφή της ανθυπολοχαγού.

Στην κηδεία μίλησε και ο σύντροφος της 20χρονης: «Αγάπη μου από όταν ήμουν παιδί. Η καρδιά μου δεν μπορεί να το αποδεχθεί αυτό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα έξι χρόνια που περάσαμε μαζί. Πάντα σου έλεγε ότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε αγαπώ και τι σημαίνεις για μένα και αυτές οι λέξεις έχουν τώρα διαφορετικό νόημα. Ο θάνατός σου ήταν ο θάνατος ενός ήρωα. Ήξερα πάντα ότι ήσουν γενναία, ατρόμητη όπως η πεταλούδα απέναντι στη φωτιά».

«Το πρωί του Σαββάτου είχα ένα άσχημο προαίσθημα. Ψάξαμε για σένα στα νοσοκομεία, αρνηθήκαμε να πιστεύουμε ότι είχε συμβεί το χειρότερο μέχρι που μάθαμε τα νέα. Τώρα είμαι μόνος μου και τα δάκρυά μου τρέχουν. Τίποτα δεν μπορούσε να μας χωρίσει εκτός από τον θάνατο» κατέληξε ο σύντροφος της Αντάρ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση