ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την έπνιξε και την έθαψε σε βαλίτσα - Tον άφησαν ελεύθερο

Μια κλοπή προκαλεί νομικό κενό και χαρίζει την ελευθερία σε καταδικασμένο Βρετανό συζυγοκτόνο

Το 2014 η Βρετανία είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση γυναικοκτονίας μιας νεαρής γυναίκας από τον σύζυγό της. Ο 32χρονος, τότε, Αλεξάντερ Κλαρκ είχε στραγγαλίσει τη Νιξιάν Ντάουνς-Κλαρκ και εν συνεχεία είχε θάψει το πτώμα της τοποθετημένο μέσα σε βαλίτσα.

Ο Βρετανός είχε υποστηρίξει ότι ο γυναίκα του απειλούσε ότι θα τον εγκατέλειπε κατηγορώντας τον ότι την απατούσε με την μόλις 17 ετών μπέιμπι σίτερ τους.

Βαριά καταδίκη αλλά αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια

Ο Κλαρκ καταδικάστηκε για το αποτρόπαιο έγκλημά του σε 67 χρόνια ισόβια κάθειρξη αλλά χάρη σε ένα νομικό κενό του χαρίζεται η ελευθερία του έπειτα από μόλις 8 χρόνια.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2014, τη μέρα που το ζευγάρι γιόρταζε την τέταρτη επέτειο του γάμου του. Ο Αλεξάντερ Κλαρκ, από το Λονδίνο, εργαζόταν ως δεσμοφύλακας. Το ζευγάρι όμως ζούσε στη Γρενάδα. Ο συζυγοκτόνος αφού στραγγάλισε τη γυναίκα του, έβαλε το πτώμα της μέσα σε μια μικρή βαλίτσα την οποία, πέντε μέρες αργότερα, έθαψε σε μικρό βάθος σε ένα απομονωμένο σημείο στα περίχωρα του Σεντ Τζορτζ, πρωτεύουσας του νησιού της Καραϊβικής.

Τον Φεβρουάριο του 2016, η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης: 67 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη. Αυτή ήταν όμως η πρωτόδικη απόφαση. Ο συνήγορός του προετοιμάστηκε για την έφεση όταν διαπίστωσε ένα αναπάντεχο δώρο για την υπεράσπιση του συζυγοκτόνου πελάτη του: Oλα τα πρακτικά της δίκης σε α' βαθμό είχαν χαθεί μαζί με έναν από τους υπολογιστές του δικαστηρίου, ενώ αντίγραφα δεν υπάρχουν. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατο το να υποβληθεί έφεση.

Η Νιξιάν Ντάουνς φοιτούσε από την ηλικία των 16 ετών στο Κολέγιο Σάουθουαρκ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο παρακολουθώντα ένα πρόγραμμα τουριστικών σπουδών. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Myspace τον σωφρονιστικό υπάλληλο Αλεξάντερ Κλάρκ, που ήταν 24 ετών. Η Νιξιάν ήταν 20 ετών όταν άρχισαν να συζούν στο διαμέρισμα του Κλαρκ στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο. Το 2009 παντρεύτηκαν και σύντομα μετακόμισαν στη Γρενάδα όπου ο Κλαρκ βρήκε μια καλή δουλειά ως διευθυντής εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας.

Στα τέλη του 2011, έγιναν γονείς μιας κορούλας και λίγους μήνες αργότερα προσέλαβαν μπέιμπι σίτερ για να μπορεί η νεαρή μητέρα να συνεχίσει τη δουλειά της. Ο Κλαρκ άρχισε να απατά τη σύζυγό του με την ανήλικη κοπέλα. Ένα απόγευμα πήρε τη γυναίκα του από τη δουλειά της, επέστρεψαν στο σπίτι τους και εκεί, αφού την ξυλοκόπησε άγρια την στραγγάλισε μπροστά στα μάτια της δύο ετών - τότε - κόρης τους.

 

Ο συνήγορός του, Άνσελμ Κλάουντεν, προέβη στην εξοργιστική για τους συγγενείς της δολοφονημένης γυναίκας δήλωση για την αποφυλάκιση του πελάτη του ότι "ο κύριος Κλαρκ είναι πολύ χαρούμενος, αλλά είναι ένας τυπικά συγκρατημένος Άγγλος. Μπορεί να γιόρτασε με ένα ποτήρι πόρτο".

Η επιστροφή του στο Λονδίνο οργανώθηκε από τη βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στη Γρενάδα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X