ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση στο Charlie Hebdo: Ομολόγησε ο δράστης - «Έδειξε» τα σκίτσα του Μωάμεθ

Ο Αλί είχε πάει στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια

Με την επαναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ που είχαν προκαλέσει το πρώτο μακελειό στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo φέρεται να συνέδεσε την επίθεσή της Παρασκευής ο 18χρονος Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων με μαχαίρι.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αλί, όπως είναι το όνομά του, «ομολόγησε την πράξη του». Κατά την ίδια πηγή ο Πακιστανός «ενέταξε την πράξη του στο πλαίσιο της επαναδημοσίευσης των σκίτσων του Μωάμεθ από το Charlie Hebdo με την οποία διαφωνούσε».

Σύμφωνα με τη Le Monde ο 18χρονος έχει δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίθεσή του.

Το Charlie Hebdo είχα αναδημοσιεύσει τα σκίτσα που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ λίγο πριν από την έναρξη της δίκης, που είναι σε εξέλιξη, για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 18χρονος Πακιστανός είχε φτάσει στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια και είχε συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος για την επίθεση έξω από το Charlie Hebdo στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 18χρονος που ονομάζεται Αλί είχε συλληφθεί και πριν από έναν μήνα έξω από την Όπερα της Βαστίλης έχοντας τότε στην κατοχή του ένα κατσαβίδι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αλί δεν ήταν σε κάποια λίστα υπόπτων για ισλαμικό εξτρεμισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X