ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση με βιτριόλι: «Μια ψηλή, αδύνατη γυναίκα με σκουφί και μαύρη μάσκα μου έστησε ενέδρα»

Διηγήθηκε στις αρχές πως βίωσε εκείνες τις σοκαριστικές για εκείνη στιγμές

H 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι διηγήθηκε στις αρχές πως βίωσε εκείνες τις σοκαριστικές για εκείνη στιγμές στη Καλλιθέα, ενώ υπογράμμισε ξανά πως δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 34χρονη μίλησε ξανά στις Αρχές στο πλαίσιο των προσπαθειών εύρεσης της γυναίκας που της επιτέθηκε βάναυσα με καυστικό υγρό την προηγούμενη εβδομάδα.

«Φορούσε μαύρο σκουφί και μαύρη μάσκα»

«Μου είχε στήσει ενέδρα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένοιωσα την παρουσία της να βγαίνει γρήγορα από τη σκάλα που έρχεται από το υπόγειο», ανέφερε αρχική η 34χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μάλλον φορούσε σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη. Κράταγε κάτι στα χέρια που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μια φορά, σε όλο το πρόσωπο μου και εξαφανίστηκε»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό»

Ενώ, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μετά από την επίθεση με βιτριόλι, η 34χρονη είπε: «Έτρεξα γρήγορα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα ‘καίγομαι κάτι μου έριξαν’. Έπλυνα λίγο το πρόσωπο μου με νερό και έβγαλα κάποια από τα ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό»

Τέλος, για τα κίνητρα που θα μπορούσε να έχει κάνεις εναντίον της, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διάφορες με κανέναν».

Κάμερα κατέγραψε τη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΡΤ επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες, επικαλέστηκε κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη δράστιδα να φτάνει στην Καλλιθέα λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, να κατεβαίνει από το όχημα και να κατευθύνεται προς το κτίριο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εικόνα από την κάμερα δεν είναι τόσο καθαρή ώστε να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας που επιτέθηκε με οξύ στην 34χρονη, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ η δράστις φέρεται να φορούσε μάσκα και σκούφο. Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν πως με επεξεργασία θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας ώστε να βοηθήσουν το θύμα να θυμηθεί.

Το συμβάν που θυμήθηκε η 34χρονη μέσα από το νοσοκομείο

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται στην υπόθεση της βάρβαρης επίθεσης κατά της νεαρής κοπέλας από την Αμφιλοχία είχαν χθες συνολικά τρεις επαφές μαζί της. Σ' αυτές, η 34χρονη προσπάθησε να ανακαλέσει από τη μνήμη της επιπλέον στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το επόμενο βήμα των ερευνών. Μεταξύ άλλων, χθες η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επιχείρηση που εργάζεται πριν από πέντε περίπου μήνες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση που δέχθηκε επί της οδού Θησέως.

«Μία εργαζόμενη είχε κάνει σκηνή σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Ήμουν παρούσα στον χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα». Αυτά ήταν τα λόγια της 34χρονης στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι μέχρι και σήμερα, έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα. Την ίδια ώρα, αναμένουν την μερική ανάρρωση της άτυχης γυναίκας προκειμένου να πάρουν μία ολοκληρωμένη κατάθεση, προκειμένου να ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα που ενδεχομένως θα τους βοηθούσαν στην πορεία των ερευνών.

Οι Αρχές μελετούν τη «διαδρομή» του καυστικού υγρού

Στο μεταξύ, χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για το υγρό με το οποίο η δράστιδα έλουσε το θύμα της. Πρόκειται για θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, ιδιαίτερα καυστικό, που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους, με την προμήθειά του να είναι σχετικά δύσκολη.

Συνεπώς, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν πλέον να εντοπίσουν χώρους που παρασκευάζονται τέτοια καυστικά υγρά, για τον τυχόν εντοπισμό πρόσφατης αγοράς ή προμήθειας, αναζητώντας και βιντεοληπτικό υλικό από αυτά. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο η δράστιδα να αγόρασε τις πρώτες ύλες και μέσα από το διαδίκτυο να έφτιαξε το καυστικό υγρό.

iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X