ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση καρχαρία σε 29χρονη - Σωτήρια επέμβαση κτηνιάτρου

Αυστραλία: Το θύμα βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση

Ένας κτηνίατρος και οι γείτονές του επαινούνται για τη διάσωση ενός θύματος επίθεσης καρχαρία που ανασύρθηκε από το νερό σε παραλία του λιμανιού του Σίδνεϊ.

Η Lauren O’Neill, η οποία είναι 29 ετών, δαγκώθηκε στο δεξί πόδι από έναν ταυροκαρχαρία στον κόλπο Elizabeth Bay ξημερώματα της Δευτέρας (29/1).

Ο Μάικλ Πόρτερ είχε μόλις φτάσει στο σπίτι του από τη δουλειά όταν άκουσε αμυδρές φωνές για βοήθεια από το ανοιχτό παράθυρό του.

«Ήταν τρομακτικό, δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο», δήλωσε στην εκπομπή Today την Τρίτη.

«Η Lauren, το θύμα, προσπαθούσε να τραβηχτεί από την πλευρά της πισίνας του λιμανιού, να μπει στον ασφαλή χώρο. Απ’ το πόδι της έτρεχε αίμα. Το όλο θέμα ήταν εντελώς σουρεαλιστικό και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακόμη επεξεργαστεί τα πάντα» συνέχισε ο Πόρτερ.

Γρήγορα έσπευσαν στο σημείο και άλλοι γείτονες για να βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης μιας κτηνιάτρου-ηρωίδας ονόματι Φιόνα, η οποία εφάρμοσε αιμοστατικά για να σταματήσει την αιμορραγία.

«Η Φιόνα είναι ηρωίδα και πιστεύω έσωσε τη ζωή της»

Τα τραύματα της O’Neill ήταν σοβαρά και, ενώ πονούσε ελάχιστα, πάσχιζε να διατηρήσει τις αισθήσεις της πριν φτάσουν οι τραυματιοφορείς και τη μεταφέρουν εσπευσμένα στο κοντινό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κατάστασή της είναι σταθερή πλέον. «Η Φιόνα είναι ηρωίδα και πιστεύω έσωσε τη ζωή της» δήλωσε ο Πόρτερ.

Περίπου οκτώ ταυροκαρχαρίες εντοπίστηκαν στις παραλίες του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επιθέσεις καρχαριών στο λιμάνι του Σίδνεϊ είναι σπάνιες, αλλά η περιοχή αποτελεί σημαντικό βιότοπο για ενήλικους και μικρότερους ταυροκαρχαρίες. Προτιμούν θερμοκρασίες νερού άνω των 20C, ελαφρώς βαθύτερα νερά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ρηχά νερά τη νύχτα και είναι πιο δραστήριοι την αυγή και το σούρουπο.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση