ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα αδέλφια Χατζηαγγελή ετοίμαζαν επιθέσεις - Είχαν λίστα με στόχους

Στο σπίτι του Άντριου και του Άντζελο Χατζηαγγελής βρέθηκαν όπλα, αυτοσχέδιες βόμβες και πυρομαχικά

Στη σύλληψη του Άντριου και του Άντζελο Χατζηαγγελης, δύο αδέλφια από την Αστόρια, προχώρησαν οι αρχές της Νέας Υόρκης καθώς στο σπίτι τους βρέθηκε μια λίστα «ανθρώπινης θυσίας» με ονόματα αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών.

Παράλληλα στο σπίτι του Άντριου Χατζηαγγελης και του μεγαλύτερου αδερφού του Άντζελο στο Κουίνς βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και όπλα.

Σε βάρος των δύο αδερφών, τους οποίους η New York Post χαρακτηρίζει wannabe αναρχικούς, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.

Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».

Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.

«Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.

O Άντριου Χατζηαγγελής

Ο Άντζελο Χατζηαγγελής

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση