ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παίδι επέστρεφε από τη θεραπεία καρκίνου με το τρένο στα Τέμπη

Σώθηκε από θαύμα 7χρονος

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός ακόμη επιβάτη, ενός εκ των πολλών που επέβαιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ στο επιβατικό τρένο Intercity 62 που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη. Ο λόγος για τον 7χρονο, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα του στην Αθήνα, προκειμένου να προβεί σε κάποιες απαραίτητες εξετάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου και επέστρεφαν εκείνο το βράδυ μαζί στο δεύτερο βαγόνι. Οπως ανέφερε και ο πατέρας του παιδιού, και οι δύο σώθηκαν «κυριολεκτικά από θαύμα».

Ο πατέρας του μίλησε στην τηλεόραση του Mega και την εκπομπή «Live News», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θαύμα ήταν, σκίστηκε η λαμαρίνα σε ένα σημείο, εκεί στο βαγόνι τους. Βγήκαν από μία τρύπα εκεί, βοήθησαν και κάτι παιδιά που ήταν μαζί στην ίδια την καμπίνα και μπόρεσαν και βγήκαν. Βγήκαν από τους πρώτους και για αυτό βγήκαν λιγότερο τραυματισμένοι. Είχε κάτι μώλωπες στον αυχένα, λίγο κάτω από το ματάκι του, στη μέση του είχε λίγο και στην κοιλιά του είχε κάτι μώλωπες. Κάποιες στιγμές αυτό το λέει, το αναφέρει ότι δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί. Του έχει μείνει. Ο μικρός μου έχει καρκίνο. Από το νοσοκομείο Ελπίδα γυρνούσαμε, είχαμε κάνει κάτι εξετάσεις. Γυρνούσαμε με το τρένο εκείνη την ημέρα, γενικά ήμασταν από τους τυχερούς, αλλά δεν μπορούμε να χαρούμε, τόσα παιδιά έφυγαν», είπε.

Η ιστορία του κ. Γιώργου, που βρέθηκε στο σημείο από μηχανής Θεός

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι μετά και τη μετωπική σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου με μία εμπορική αμαξοστοιχία, άφησαν ένα ανεξίτηλο «σημάδι» στη χώρα μας. Ωστόσο, πέρα από τις τραγικές ιστορίες των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των επιζώντων, που περιέγραψαν το δυστύχημα, συγκίνηση προκαλεί και η αυτοθυσία αρκετών επιβατών, οι οποίοι μπήκαν κυριολεκτικά στη «φωτιά» και κατάφεραν να διασώσουν αρκετούς συνανθρώπους τους από τα βαγόνια.

Ενας από αυτούς, ο οποίος παρέμεινε μέχρι και το τέλος των απεγκλωβισμών της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων σωστικών συνεργείων, ήταν και ο κ. Γιώργος ο οποίος ήταν επιβάτης του έκτου βαγονιού και κατάφερε να απεγκλωβίσει αρκετούς από τους συνεπιβάτες του. «Πρώτα κατεβάσαμε άτομα από το έκτο βαγόνι, μετά από το πέμπτο, το τέταρτο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι πόρτες και μετά πήγαμε στο τρίτο, όπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Βγάλαμε όσους ήταν σε θέση να μετακινηθούν», είπε σχετικά.

Ο 43χρονος άνδρας, μαραγκός στο επάγγελμα στο Άγιο Όρος, αποκάλυψε στην τηλεόραση του Mega και την εκπομπή «Live News» ότι δεν αποχώρησε ποτέ από το σημείο της τραγωδίας. Την παρουσία του στο σημείο επιβεβαίωσε και ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, ένα από τα παιδιά που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν αρκετούς συνεπιβάτες του από το μοιραίο Intercity. «Ενας από αυτούς ήταν και ο κ. Γιώργος, ο οποίος μου εμφανίστηκε εμένα εκείνη τη βραδιά σαν Άγιος», είπε σχετικά ο νεαρός Άγγελος.

Πηγή: reader.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X