ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Καρλσρούης, ο Κενάν Αγιάζ

«Ο εισαγγελέας έχει το πολύ έξι μήνες για να του απαγγείλει κατηγορίες»

ΚΥΠΕ

Ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, οδηγήθηκε το Σάββατο ο Κενάν Αγιάζ, όπου του διαβάστηκε το γερμανικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό προδικαστική κράτηση, ενώ τέθηκε υπό ειδικά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, αναφέρεται σε δήλωση Τύπου από την δικηγόρο του, σύμφωνα με τον ΚυπροΚουρδικό Σύνδεσμο Αλληλεγγύης (ΚΚΣΑ).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της δικηγόρου, Antonia von der Behrens, ο κ. Αγιάζ, προσγειώθηκε χθες το βράδυ στη Φρανκφούρτη και οδηγήθηκε σε φυλακή της Καρλσρούης, ενώ, θα μεταφερθεί σε φυλακή στο Αμβούργο γιατί πρόκειται να δικαστεί εκεί, και «πιθανότατα θα περάσει όλο τον χρόνο υπό κράτηση χωρίς καμία πραγματική πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος», λόγω της πολιτικής φύσης της υπόθεσης.

«Ο εισαγγελέας έχει το πολύ έξι μήνες για να του απαγγείλει κατηγορίες», όπως αναφέρεται, και το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει, εάν θα αποδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ, σημειώνεται, η κύρια δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει εντός τριών ή τεσσάρων μηνών και θα διαρκέσει πολλούς μήνες ή και έως ένα χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X