ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έμεινε για δύο μήνες στην εντατική με κορωνοϊό: «Είδα το άσπρο φως, έλεγα ότι θα πεθάνω»

«Θυμάμαι που προσπάθησαν να με σηκώσουν από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή»

Συγκλονίζει η επί τεσσάρων μηνών μάχη που έδωσε 40χρονος με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περνώντας μάλιστα 60 ημέρες στην Εντατική.

Έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο, νόσησε και η σύζυγός του όπως και 4χρονος γιός τους, ενώ χωρίς να αντιμετωπίζει προηγουμένως οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη. Μπορεί να έχει ξεπεράσει τον κορωνοϊό, ωστόσο ακόμη και τώρα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Σε δύο φάσεις είδα το άσπρο φως.. αυτό που λένε όταν πεθαίνεις.. Είναι κάτι σαν όνειρο. Ευτυχώς δεν το είδα πολύ. Κράτησε πολύ λίγο. Προφανώς ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Θυμάμαι όταν ξύπνησα που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην Εντατική.»

«Έλεγα στους δικούς μου ότι θα πεθάνω»

Ο Δημήτρης έκλεισε τα 40 του χρόνια στο νοσοκομείο. Εισήχθη στο «Σωτηρία» στις 17 Μαρτίου και βγήκε στις 20 Ιουλίου...

«Όταν βγαίνεις μετά από 2 μήνες από την εντατική δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπάθησαν να με σηκώσουν από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου έβαλαν οξυγόνα ξανά, μου έδωσαν να πιω νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο… απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι», σημείωσε.

«Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έλεγα στους ανθρώπους μου, στη γυναίκα μου, στη μάνα μου που ήταν στο σπίτι, τους έλεγα πεθαίνω, θα πεθάνω τους έλεγα. Αλλά δεν καταλάβαινα ότι είχα δύσπνοιά, ότι είχα έλλειψη οξυγόνου», προσέθεσε.

Τα σημάδια που άφησε ο κορωνοϊός

Η γυναίκα του κάλεσε το ασθενοφόρο. Ευτυχώς λόγω της καραντίνας το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήταν ασθενοφόρο κορονοϊού, ήταν απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν αρνηθώ να σε πάρω θα πεθάνεις. Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχανε βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε», σημείωσε ο πρώην ασθενής κορωνοϊού.

Ύστερα από επτά μήνες ο Δημήτρης συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες αφού ο κορωνοϊος έχει αφήσει τα σημάδια του. Την ίδια στιγμή, έχει να απαντήσει στους αρνητές του ιού.

«Δεν έχω την υπομονή να κάτσω να αντιπαρατεθώ με έναν τέτοιο άνθρωπο. Καν. Τι να του πω; Όταν έχεις περάσει έναν Γολγοθά και ο άλλος σου λέει δεν υπάρχει. Με τους άλλους που λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός νευριάζω με αυτούς που με αποφεύγουν, γελάω», σημείωσε.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X