ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλάδα: Εισαγγελέας για τον θάνατο 13χρονου - Διερευνάται το Blackout Challenge

Το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία διερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές

Την τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατο του 13χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, το οποίο βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του, διερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές.

Την εντολή για διενέργεια έρευνας – και μάλιστα κατεπείγουσας - έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σκοπός είναι διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Μάλιστα ήδη ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 13χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τα άτομα να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί, δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει», λέει ο προπονητής του

Οσοι γνώριζαν τον 13χρονο και την οικογένειά του κάνουν λόγο για ένα πολύ χαρούμενο και δυνατό παιδί το οποίο προετοιμαζόταν για τους αγώνες του Παγκράτιου το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι χωρίς να έχει δείξει σημάδια για το τι θα επακολουθήσει.

«Είναι μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη. Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί. Τους έχω μεγάλωσει και αυτόν και τον αδελφό του από 5 χρονών. Μια εξαιρετική οικογένεια, μια μητέρα που μεγάλωνε τα παιδιά της με αξία», λέει στο protothema.gr ο προπονητής του παιδιού, κ. Χαραλαμπής, ο οποίος μίλησε με τον 13χρονο λίγες ώρες πριν αυτός βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως λέει, το παιδί ήταν μια χαρά, έτρωγε με την οικογένειά του και δεν είχε κανένα λόγο να κάνει ο, τι έκανε.

«Είχαμε προπόνηση την Τετάρτη και ήταν ευχάριστο το παιδί, μέσα στο γέλιο. Δεν είχε κάτι να τον απασχολεί. Την Παρασκευή τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι τρώνε με τη μητέρα του και τον αδελφό του και περιμένουν να πάνε στους αγώνες», προσθέτει ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου του 13χρονου.

Ο ίδιος έμαθε για την τραγική κατάληξη όταν το Σάββατο το πρωί περίμενε το παιδί στο Λουτράκι για τους πανελλήνιους αγώνες και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του.

«Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο Μάκης κρεμάστηκε και είναι νεκρός. Μπήκε η μητέρα του στο δωμάτιο και το είδε κρεμασμένο από την κουκέτα και δίπλα το κινητό του. Μόνο που είδε αυτή την εικόνα έπαθε σοκ», τονίζει ο κ. Χαραλαμπής και περιγράφει τον 13χρονο ως ενα παιδί άριστου χαρακτήρα και εξαιρετικού ήθους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X