ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκρηξη τηλεκατευθυνόμενου πλωτού σκάφους των Χούθι με εκρηκτικά στην Ερυθρά Θάλασσα

Δεν βρισκόταν κοντά σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

Ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος, γεμάτο με εκρηκτικά, εξερράγη στην Ερυθρά Θάλασσα σήμερα, όμως δεν βρισκόταν αρκετά κοντά σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ή σε εμπορικά ώστε να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε ένας διοικητής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένη επίθεση» των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Ο υποναύαρχος Μπραντ Κούπερ, ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, είπε σε δημοσιογράφους ότι πλέον έχουν καταγραφεί 25 επιθέσεις από τους Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων που διαπλέουν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά τους μετριάζεται», πρόσθεσε.

Για την επίθεση με το πλωτό μη επανδρωμένο σκάφος, ο Κούπερ είπε: «Σημειώθηκε σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από τα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή –εμπορικά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ– και όλοι το είδαμε όταν εξερράγη».

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πεζοναύτες πάνω σε εμπορικά σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα για την ασφάλειά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση