ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκρηξη στη Συγγρού: Το κτίριο που ισοπεδώθηκε δεν είχε παροχή φυσικού αερίου

Ανατροπή στις έρευνες της Αστυνομίας

Στην κυκλοφορία δόθηκε αργά χθες το βράδυ το τμήμα της λεωφόρου Συγγρού το οποίο είχε αποκλειστεί από τις 06.30 το πρωί εξαιτίας της μεγάλης έκρηξης που «ταρακούνησε» την περιοχή.

Λίγο μετά τις 21.30, η Τροχαία άνοιξε το δρόμο ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο σημείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης που σημειώθηκε στον ημιόροφο του κτιρίου της λεωφόρου Συγγρού, λένε πως αν η χθεσινή ημέρα δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς. «Γλιτώσαμε από θαύμα», λένε χαρακτηριστικά και τονίζουν πως μια έκρηξη τέτοιας ισχύος σε εργάσιμη ημέρα και ώρα αιχμής θα είχε σκοτώσει 100 ανθρώπους...

Ανατροπή στις έρευνες

Φιάλη υγραερίου είχε ο 78χρονος στο διαμέρισμα όπου προκλήθηκε η έκρηξη που επεκτάθηκε στις δύο γειτονικές πολυκατοικίες προκαλώντας τρομακτικές καταστροφές

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης. Για αυτό το λόγο, έχουν διοριστεί δύο πραγματογνώμονες που έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" ολα τα στοίχεια που εντοπίστηκαν στο κτίριο.

Τα νεότερα στοιχεία, ωστόσο, ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για την έκρηξη γιατί το κτίριο με τον αριθμό 3 της Λεωφόρου Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Όπως φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στο διαμέρισμα του κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας που έμενε στον ημιόροφο.

Στην κατάθεσή του, ο 78χρονος θυμήθηκε πως από το προηγούμενο βράδυ υπήρχε μια έντονη οσμή αερίου στο διαμέρισμα αλλά δεν έδωσε σημασία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό που δεν θυμάται είναι αν η έκρηξη σημειώθηκε από τον σπινθήρα που προκλήθηκε ανοίγοντας το διακόπτη της λάμπας ή αργότερα όταν άναψε τσιγάρο.

Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του μια καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο όπλο, έναν γεμιστήρα, περισσότερα από 1000 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, καθώς και διαρρηγμένους κάλυκες.
Ο 78χρονος ισχυρίζεται πως είναι μέλος σκοπευτικών ομίλων και για αυτό έχει τον «πολεμικό» εξοπλισμό στο σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αξιλογώντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X