ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγραψε βιβλίο για το πένθος αφού πέθανε ό άνδρας της – Συνελήφθη για τον φόνο του

Με φονική δόση φαιντανύλης σε κοκτέιλ πιστεύουν οι Αρχές ότι σκότωσε τον σύζυγό της η Κούρι Ρίτσινς

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της την περασμένη χρονιά, η Κούρι Ρίτσινς, μια «θλιμμένη χήρα» από τη Γιούτα των ΗΠΑ, έγραψε ένα παιδικό βιβλίο που ήλπιζε - όπως δήλωσε η ίδια - ότι θα βοηθούσε τους τρεις γιους της να διαχειριστούν την απώλεια και να παρηγορηθούν με τη σκέψη ότι ο πατέρας τους θα είναι για πάντα κοντά τους.

Την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, μόλις δύο μήνες μετά την έκδοση του συγγραφικού της πονήματος με τίτλο «Are You With Me?», οι τοπικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της 33χρονης γυναίκας, που όλα δείχνουν ότι σκότωσε τον σύζυγό της με μια φονική δόση φαιντανύλης στο οικογενειακό τους σπίτι, στα περίχωρα του Παρκ Σίτι.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τοξικολογικών εξετάσεων, στον οργανισμό του 39χρονου Έρικ Ρίτσινς βρέθηκε πέντε φορές η ποσότητα του ισχυρού οπιοειδούς που θα μπορούσε να τον σκοτώσει. Η ουσία που του χορηγήθηκε είχε αποκτηθεί παράνομα και δεν είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό. Ο ιατροδικαστής κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η φαιντανύλη είχε ληφθεί διά του στόματος, όπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι δικαστικά έγγραφα.

«Τα παιδιά μου και εγώ γράψαμε το βιβλίο για τα διαφορετικά συναισθήματα και το πένθος που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλα παιδιά να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις και να ξαναβρουν την ευτυχία με κάποιον τρόπο. Νιώθουν παρηγοριά στη σκέψη ότι δεν είναι μόνα τους σε αυτή τη ζωή. Ο μπαμπάς είναι ακόμα εδώ, αλλά με διαφορετικό τρόπο», είχε δηλώσει η 33χρονη στην τηλεοπτική της εμφάνιση.

Η ακροαματική διαδικασία για την προφυλάκιση ή μη της Ρίτσινς έχει οριστεί για τις 19 Μαΐου.

Το φονικό κοκτέιλ

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το βράδυ της 3ης Μαρτίου του 2022, η μεσίτρια Κούρι Ρίτσινς πρότεινε στον άνδρα της να γιορτάσουντην οριστικοποίηση της πώλησης ενός σπιτιού που είχε φέρει εις πέρας.

Η 33χρονη έφτιαξε στον σύζυγό της έναν κοκτέιλ Moscow Mule στην κουζίνα, γύρω στις 21.00 και το έφερε στην κρεβατοκάμαρά τους, όπου ο Έρικ το ήπιε στο κρεβάτι.

Αργότερα, η κα Ρίτσινς είπε στους ερευνητές ότι έπεσε για ύπνο και ξύπνησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, επειδή ένα από τα αγόρια είδε εφιάλτη. Όταν επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με τα δικά της λόγια «άγγιξε τον Έρικ και ήταν παγωμένος». Τότε ήταν που κάλεσε την Άμεση Δράση, σύμφωνα με την κατάθεσή της.

Όταν έφτασαν στο σπίτι οι διασώστες με το ασθενοφόρο και οι βοηθοί σερίφη της κομητείας Σάμιτ αντίκρισαν τον κ. Ρίτσινς πεσμένο στο πάτωμα, στα πόδια του κρεβατιού. Προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Η κυρία Ρίτσινς είπε στους ερευνητές ότι είχε αφήσει το τηλέφωνό της να φορτίζει δίπλα στο κρεβάτι της όταν πήγε να τσεκάρει αν ήταν καλά ο γιος της. Ωστόσο εκείνοι διαπίστωσαν αργότερα ότι το τηλέφωνο είχε κλειδωθεί και ξεκλειδωθεί «πολλές φορές» μεταξύ της ώρας που είπε ότι πήγε στο υπνοδωμάτιο του γιου της και της κλήσης που πραγματοποίησε στην Άμεση Δράση. Επίσης ανακάλυψαν ότι είχε στείλει και λάβει μηνύματα μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, τα οποία αργότερα είχε διαγράψει.

Η ενδελεχής εξέταση του κινητού της ύποπτης γυναίκας αποκάλυψε αρκετές συνομιλίες με ένα πρόσωπο, ονόματι «C.L.», το οποίο είχε αρκετά μπλεξίματα με τον νόμο για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η κυρία Ρίτσινς είχε έρθει σε επαφή μαζί του το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, ζητώντας βοήθεια στην προμήθεια ενός ισχυρού αναλγητικού, δήθεν για έναν πελάτη της που είχε πρόβλημα στη μέση. Δύο εβδομάδες αφού έλαβε τα χάπια, επικοινώνησε ξανά μαζί του ζητώντας «κάτι πιο δυνατό» και «φάρμακα όπως του Μάικλ Τζάκσον», υπονοώντας τη φαιντανύλη. Ο «C.L.» (που αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του στα δικαστικά έγγραφα) πούλησε στη γυναίκα 15-30 χάπια φαιντανύλης για 900 δολάρια.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2022, τρεις ημέρες μετά την αγορά, ο κ. Ρίτσινς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία μετά το εορταστικό δείπνο του ζευγαριού για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι τους. Ο 39χρονος άνδρας είχε εκμυστηρευτεί τότε σε φίλους του ότι πίστευε πως η γυναίκα του προσπαθούσε να τον δηλητηριάσει. Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυρία Ρίτσινς επικοινώνησε με τον «C.L.» ξανά για νέα «παραγγελία» χαπιών φαιντανύλης. Έξι μέρες αργότερα, ο άνδρας της ήταν νεκρός.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση