ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφιαλτική γνωριμία - Ζευγάρι εκβίαζε γυναίκα με γυμνές φωτογραφίες

Οι απειλές ξεκίνησαν από τη σύντροφο του άντρα

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα, επειδή γνώρισε μια γυναίκα στο Facebook και στη συνέχεια την εκβίασε με γυμνές της φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο 46xpovos και η 45χρονη που καταδικάστηκαν, φέρονται να ήταν ζευγάρι τον Νοέμβριο του 2020 όταν μια 45χρονη από την Καρδίτσα γνωρίστηκε μέσω, Facebook με τον άνδρα. Το αθώο ωστόσο αίτημα φιλίας προσέλαβε άλλες διαστάσεις, καθώς μετά την αποστολή φωτογραφιών σε προσωπικές στιγμές, ξεκίνησαν οι απειλές από τη 45χρονη φίλη του 46χρονου.

Όπως τόνισε η 45χρονη παθούσα, η φίλη του 46χρονου ήταν αυτή που χειριζόταν τον λογαριασμό και άρχισε να στέλνει τα εκβιαστικά μηνύματα, απαιτώντας χρήματα προκειμένου να μην κοινοποιήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε τρίτους. Αρχικά μάλιστα απαιτούσε 300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στα 500 ευρώ.

Τελικά, το ζευγάρι πήγε στο ραντεβού – παγίδα με τα προσημειωμένα χρήματα και αστυνομικούς της Ασφάλειας Kαρδίτσας και του Τμήματος Μουζακίου να τους συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, αρχικά κατέθεσε η 45χρονη παθούσα, η οποία και περιέγραψε πως ξεκίνησε να μιλά στον 46χρονο μετά το αίτημα φιλίας στο Facebook και πως μέσα σε λίγες ημέρες άρχισε να της ζητά και εκείνη να του αποστέλλει φωτογραφίες, με το πρόσωπό της αρχικά και στη συνέχεια πιο προσωπικές. «Μετά άρχισαν οι απειλές ότι θα τις βγάλει τις φωτογραφίες σε φίλους» τόνισε η κατηγορουμένη, προσθέτοντας ότι αρχικά της ζήτησαν «300 ευρώ και μετά 500 και κανονίσαμε πού να δώσω τα χρήματα».

Η καταγγελία

Μόνο που η 45χρονη όχι μόνο δεν φοβήθηκε από τις απειλές και τον εκβιασμό, αλλά κατήγγειλε τους δράστες στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, συμφώνησαν να απαντήσουν στη 46χρονη πως δέχεται να πληρώσει τα χρήματα, ενώ η δράστιδα φέρεται να δεσμεύθηκε πως θα έσβηνε τις φωτογραφίες.

Με αστυνομικούς της Ασφάλεια Καρδίτσας, Τρικάλων και του Α.Τ. Μουζακίου να στήνουν το ραντεβού – παγίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», σε περιοχή της ΔΕΗ Τρικάλων. Στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων αναφέρθηκαν χθες οι δύο αστυνομικοί με τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι το ζευγάρι των δραστών μετέβη στο ραντεβού σε διαφορετικούς χρόνους και πως τους συνέλαβαν αφού παρέλαβαν τα χρήματα. Ο 46χρονος στην απολογία του εμφάνισε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, σημειώνοντας πως η 45χρονη παθούσα από μόνη της απέστειλε τις φωτογραφίες και πως ο ίδιος την «μπλόκαρε» από τον λογαριασμό του.

Δηλώνοντας πως η πρώην πλέον φίλη του (σ.σ. η οποία δεν παρέστη χθες στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε) ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του, πως ο ίδιος δεν ζήτησε χρήματα και πως πήγε στο ραντεβού γιατί η φίλη του, του το ζήτησε. Υποστηρίζοντας έτσι ότι αγνοούσε ότι το ραντεβού δόθηκε για να εισπράξουν τα χρήματα του εκβιασμού. Εκδοχή που κατά πως φαίνεται δεν έγινε τελικά πιστευτή, καθώς η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως ένοχους τους έκρινε τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας όπως και πρωτόδικα. Επιβάλλοντας στη 45χρονη ποινή φυλάκισή 18 μηνών και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων (προς 5 ευρώ ημερησίως), ενώ στον 46χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Ποινές που επιβλήθηκαν και στους δύο με τριετή αναστολή.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X