ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφαγε τη δίδυμη αδερφή της όταν ήταν έμβρυα

Το σπάνιο σύνδρομο που εντοπίζεται δύσκολα

24news team

Ένα σπάνιο συμβάν περιέγραψε γυναίκα με βίντεό της στο TikTok, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 5,1 εκατομμύρια προβολές.

Η Kaley αποκάλυψε στη δημοφιλή πλατφόρμα πως «έφαγε το δίδυμο αδερφάκι της στη μήτρα», εξαιτίας του συνδρόμου εξαφάνισης διδύμου και πρόσθεσε χιουμοριστικά ότι «εννέα μήνες είναι πολύς χρόνος για να μείνεις στη μήτρα χωρίς πραγματική διατροφή», οπότε «μπήκα στον πειρασμό τρώγοντας τη δίδυμη αδερφή μου».

Όπως δημοσιεύει η  η nypost.com, η γυναίκα απέκτησε ένα σημάδι στο πρόσωπό της.

@verrilame #stitch with @jamiefb ♬ original sound - kaley

«Όπως και εγώ, ήταν ένα πεισματάρικο άτομο. Αντί απλώς να απορροφηθεί, αποφάσισε να μείνει στο μέτωπό μου», είπε χαρακτηριστικά και έδειξε μια εικόνα στην οποία είναι βρέφος και έχει έναν επίδεσμο στο μέτωπο.

Όπως είπε, όταν γεννήθηκε, το σημάδι είχε μέγεθος νομίσματος, αλλά και «κόκαλα, δόντια και μαλλιά… όλα ανθρώπινα». «Το έκοψαν για να μην χτυπήσει το κρανίο μου και εδώ είμαστε εγώ και η αδερφή μου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σήμερα, ζει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όμως ακόμα έχει το σημάδι, το οποίο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.

Το σύνδρομο της εξαφάνισης διδύμων

Η ιστορία της γυναίκας είναι ανατριχιαστική, ωστόσο μπορεί να συμβεί σε σπάνιες περιπτώσεις.

Όπως εξηγούν ειδικοί, πρόκειται για το σύνδρομο εξαφάνισης διδύμων, ένα είδος αποβολής που συμβαίνει όταν μια γυναίκα κυοφορεί πολλά μωρά, αλλά ένα από αυτά σταματά να αναπτύσσεται λόγω γενετικής εκτροπής. Ο ιστός του εξαφανιζόμενου διδύμου ενσωματώνεται από την μητέρα και τα έμβρυα που επιβίωσαν. Μάλιστα, αυτή η διαδικασία είναι εντελώς ακίνδυνη για τη μητέρα και τα έμβρυα της.

Το νοσοκομείο Cleveland Clinic, σημειώνει πως αυτή η πάθηση επηρεάζει γυναίκες άνω των 30 ετών, και συχνά διαγιγνώσκεται «κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος εγκυμοσύνης», καθώς τα συμπτώματα δύσκολα εντοπίζονται.

Το σύνδρομο είναι εμφανώς δύσκολο να διαγνωστεί, γιατί τα συμπτώματα είναι σημαντικά με αυτά που βιώνουν οι γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Δηλαδή, περιλάμβαναν κράμπες στη μήτρα, ελαφριά αιμορραγία ή κηλίδες, όπως και πόνο στην πλάτη.

«Εάν ένα από τα έμβρυα που υπάρχουν σε προηγούμενο υπερηχογράφημα δεν υπάρχει πλέον σε μελλοντικό υπερηχογράφημα, ο γιατρός μπορεί να κάνει μια διάγνωση του συνδρόμου εξαφανιζόμενου διδύμου», αναφέρει η κλινική των ΗΠΑ και σημείωσε πως «σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να βρει εμβρυϊκό ιστό από το εξαφανισμένο δίδυμο στον πλακούντα αφού γεννηθεί το μωρό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση